Followers

Nuffnang

Pages

31 March 2014

BeiJiNg ParT 1... =)


Hai semua!! Fuhh, hari ni baru dapat bukak blog. Well, seminggu berada di beijing kann. Haa, first time pergi sana macam2 pengalaman aku dapat. Cuaca kat sana, makan minum, tempat2 yang menarik, orang muslim sana and yang paling menarik  adalah bab tawar-menawar or called it BARGAIN. Kat China ni memang la kalau nak beli kena pandai menawar harga. Kawan aku tawar harga daripada 500 yuan kut rasanya, boleh turun harga sampai 80 yuan something la lebih kurang. Huishh, tapi macam2 pengalaman dalam bab ni. Sampai kena tarik-tarik dengan penjual tu, and ada yang dapat harga murah tapi ada juga yang tak dapat. AND AKU PERNAH KENA TARIK DENGAN PENJUAL TU! But aku still okey lagi la. Kawan aku tu, Syahira  memang pandai la jugak dalam bab ni sampaikan dia kena tarik. Dah la lelaki pulak tu! Ok la, apa kata kita tengok gambar pulak. Nanti aku cerita la sikit2. Mesti la korang nak tengok gambar kan? Jom! =D


Group yang akan ke Beijing untuk Khidmat Masyarakat.

My family

Dalam flight MH318.. =P

Ni kawan aku yang duduk sebaris dengan aku.

Arrived at Beijing Airport ! 

Lunch!! Yummy!

Breakfast di hotel Tianjin before bertolak balik ke Beijing..

Morning at the Tianjin Hotel

Tea time!!

Ni makan malam rasanya... boleh tahan la makanannya.

Our Abi !! Comey tak? Hahaa. =D

One of the mosque we go

Naik trishaw! Eh, betul ke trishaw? Entah, papelah...^_^

Acrobatic show!

Smart !!

My room at Beijing Hotel. 

My roommate, Fatihah!! Hey!

Selfiee...... huhu. aku lupa kat mana ni. =P

Adik angkat aku. Haha. Taklah, kebetulan jumpa orang Malaysia kat Forbidden City. Ni anak makcik tu. His name is Faqih. ( kalau tak salah laa. hehe.)

Comey laa.. >_<

Di Forbidden City

Summer Palace


Naik bot di Summer Palace

Cuba teka pukul berapa ni? Haa.. Time ni pukul 5 lebih tau pukul 6 macam tu laa. Caye tak?? 


Once arrive at Beijing airport


Fuhh,, sejuk sangat pagi tu. SANGAT!!

Bas untuk bertolak ke Tianjin pulak. Nak ambil budak yang naik Tiger Airlines.


Alifah and Sofiyah.. di Tianjin Hotel




masjid di.. Aku pun dah lupa. Beijing la kut.



Kedai kat masjid tadi. Halalan toyyiba ! =)



Counter Street... ( kut laa. )

Besar la jugak tempat ni..

Sofiyah and Syahirah..


Lukisan yang dilukis dalam botol.. Amazing!

Haha.. Lawak pulak aku tengok gambar ni. 

Nampak tak betapa rendahnya aku.. hoho



Here we are !! Qianmen Street ! 

Oraitt..... So aku rasa setakat ni je la dulu. Hari ni aku nak balik maktab. Dah la dengan sesuka hatinya aku ambil cuti. Hehe. Okey la, nanti aku update part 2 pulak. Ok? Bye! Thanks for reading!! Assalamualaikum!


Love from me,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...