Followers

Nuffnang

Pages

22 October 2016

GIVEAWAY SALAM PERKENALAN by MASHITAHMAMAT



 Hai gaiss. Once again yeahh. And again giveaway. Yeahh. Hahahahaa kena  la join bebanyak giveaway nanti ada rezeki dapat barang free je tau. Hihihi keh gurau gurau. But its true right? Okay okay tak nak cakap banyak jugak. Jom join giveaway ni ye. Mana tahu rezeki menang kan? Hadiah menarik tau so please reramai join. Tekan je banner bawah ni okay. Selamat bercontest everyone! Ehh bergiveaway hehehee.



klik banner

GIVEAWAY SALAM PERKENALAN by MASHITAHMAMAT


Syarat-syarat giveaway ni mudah jer,

1. Giveaway ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia.

2. Buat ENTRY berkenaan giveaway ini di blog anda dengan tajuk GIVEAWAY SALAM PERKENALAN by MASHITAHMAMAT. Letak banner & backlink kan ke entry ni.

3. Selain itu, buat beberapa syarat mudah seperti di bawah;

(i) Follow Blog ini

A Moment To Remember



(ii) Like Facebook Page

Blog Mashitah Mamat

(iii) Follow Instagram

@MashitahMamat


4. Jangan lupa, tinggalkan komen link entri blog di ruangan komen entry INI


HADIAH-HADIAH 
UNTUK 
4 PEMENANG GIVEAWAY SALAM PERKENALAN by MASHITAHMAMAT.BLOGSPOT 
ialah;

Perfume Dexandra Abir by Nabil x 1
Lipgloss Mary Kay x 2


___________________________________________________


Tarikh Mula Giveaway : 
13 Oktober 2016 (Khamis)

Tarikh Tamat Giveaway :  
15 November 2016 (Selasa)

Tarikh keputusan pemenang akan di umumkan pada:
19 November 2016 (Sabtu)



GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


Haii gaiss. Okay hari ni aku nak join another giveaway. Yang ni memang menarik perhatian aku nak join. Dapat hadiah JAM TANGAN LISA LISA'S FGHENDS ! Weeeee ! Haa siapa yang tak nak tu sudah laa hehe gurau2. And you know what, the time aku fikir hadiahnya jam ni, I was thought to give to my mother since her watch was being used by my sister, instead of herself hahahahaa. Nak beli sendiri pun I ni haa duit pun still tercari cari since I'm a student kann. Hmmm. But, well, if she wants la kan hehee. Tak nak bagi I je laa. So mummy please bagi I ye hihi  > <  ceh gurau ja, pilih la ikut pilihan hati. ;)

Ish banyak pulak bebel. Haa cepat cepat join okay. Kot la rezeki aku tersangkut kan. Aminn. Hehe. And rezeki ugaiss jugak okayy. Dah cepat join sekarang tauu !

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS - Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera (dah jawab ke belum tu???), hari ini mummy nak melancarkan satu Giveaway. Dah lama tak buat giveaway,kan. Sampai, ada yang bertanyakan pada mummy. Bila nak buat giveaway lagi?? Haaaa...ni mummy dah buat GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Jangan tak join, tau !


klik banner untuk join

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Tadaaaa.. Ni jam untuk GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Koleksi jam ini di ilhamkan dari Lisa Surihani. Yang di beri jenama Lisa's Fghends. Boleh refer Facebook Lisa's Fghends


SYARAT MUDAH GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


3 pemenang di cari !! Cepattt sertai Giveaway ini. Nak tahu syaratnya?? Mudah saja. Syaratnya seperti berikut :-

1. Buat 1 entri blog "GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "

2. Follow blog www.azlindaalin.com

3. Follow G+ INI

4. Follow Facebook ini, Facebook Rush Media dan Instagram ini

5. Tinggalkan URL di ruangan komen ini.



KEPUTUSAN PEMENANG GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


Giveaway ini bermula dari tarikh 20 Oktober 2016  hingga 25 November 2016

Keputusan pemenang akan di beritahu dalam blog ini pada bila-bila masa selepas tarikh tutup. 

Kesimpulannya, kene rajin terjah  blog ini la ye...kalau nak tahu siapa gerangan yang menang dapat jam tangan Lisa Surihani ni.


Semoga berjaya ! 



All the best semua !  :)




9 October 2016

Giveaway by aienzunnur

Hai gaiss.. Haa hari ni saya datang membawa giveaway. Yeayy ! So please please siapa yang free tu meh la join ye. Simple ja aihh. Ikut ja kat bawah ni okayy..

klik banner untuk join.


Ish mesti nak tahu hadiah apa kan. Nah akak payung sikit gambar. cehh macam ga sendiri ja padahal ga orang lain hahahaa. Maaf ye tuan empunya ga huhu.



Nak join? Kita follow step bawah ni okay ye :

1. Follow blog tuan empunya ga. Iyalah nanti tak adalah korang terlepas update nama pemenang giveaway. Kalau korang terpilih tapi tak redeem sampai setahun menangis di bucu sofa pulak.

2. Like facebook page 



3. Korang buatlah pos pasal giveaway ni kat blog korang dan share link kat komen di blog tuan ga tau. Nanti senang la tuan empunya ga tu nak pilih pemenang.



Saya done join ! Kita join ramai ramai dan share okay ! All the best gaisss...




Hari Sukan Negara 2016


Hello gaiss ! Haa tahu kan tadi ada hari sukan negara.. Siapa join angkat tangan sikittt !! Hehe. I join tauu cehh. But before that, aku nak cakap hari sebelumnya tu. So hari jumaat malam tu kami ada Forum Bicara Hijrah Ummah, kira macam sempena maal hijrah gitu. Ada panel daripada Naib Presiden MAPIM, Tn Hj Abdul Aziz Abu Bakar dan juga Yatt Hamzah. Hehe. Dalam forum ni, kita more kepada tentang isu Syria, Gaza, yang pasal misi kemanusian ni la.
  



Okay now we go to the Hari Sukan Negara ! Yeayy ! Hari Sukan Negara daerah Kuala Selangor (ni untuk daerah sini ja, bukan kat putrajaya okayy) ini telah diadakan pada 8 Oktober 2016 di UiTM Puncak Alam, anjuran Pejabat Belia dan Sukan Daerah Kuala Selangor yang bermula seawal 7 pagi untuk pendaftaran. Siapa yang daftar awal dapatlah baju tauu. Dan malangnya, aku tak dapat huhuu. Sedih betul. So banyak jugak la aktiviti yang ada. Dan aku pun tak mau cakap bebanyak, let the pictures talk okay. Hehehee.


Persembahan menyambut kehadiran perasmi.

Hari Sukan Negara daerah Kuala Selangor telah dirasmikan oleh Ybhg. Prof. Dr Hj Zaini Abdullah, Timbalan Naib Canselor (Jaringan Industri, Masyarakat & Alumni), Universiti Teknologi Mara. Wakil Dun Kuala Selangor (if I'm not mistaken) pun ada juga datang ;) Dan ku berharap kj datang sebenarnyaa haha. kbai~

Gimik pelancaran by the drone. 


Demo silat cekak hanafi.

Painting banner #HariSukanNegara

#HariSukanNegara

Sekarang kita tengok aktiviti yang ada pulak !

Wall climbing.

Memanah. Maaf la ambil dari jauh ja huhuu.

Ada juga gusti lengan beb !


Photobooth gaiss..

Guess what is this?

A gym?

Its Aqua Fitness gaiss !

Paintball. Target shooter.

Camping pun hadoo...

Demo tempur tanpa senjata.
  
And..........



Muay Thai gaiss !


This one the master and the girl. Ni warm up ja.

Warm up. I like yang kiri tu hahaha. Kbai~ btw maaf pandangannya tu kena jaga-jaga sikit ye huhuhuu

Ni kategori hyperweight, boxing. Oh tapi all these more to get the points okayy..

Kategori heavy weight. Yeayy my team menang ! cehh perasan jaa hahahaa


Heyy dah final dah nii. So itu saja untuk kali ni. See you in the next entry okay. Nah, I belanja gambar balloonssss terbang  ;)




#HariSukanNegara


* * * * * *


"Allah-lah yang menjadikan bumi untukmu sebagai tempat menetap dan langit sebagai atap, dan membentukmu lalu memperindah rupamu serta memberimu rezeki dari yang baik-baik. Demikianlah Allah, Tuhanmu, Mahasuci Allah, Tuhan  seluruh alam."
(alghafir, 40:64)



5 October 2016

Hanya PadaMu - Akim & The Majistret



     Hai gaiss. Haa pernah dengar lagu ni? Ye, ini lagu ye. Well, memanglah kalau nak ikutkan dah lama sikit la, tapi tak lama sangat hehe, release dah lagu ni tapi aku macam baru tersedar sesuatu. Cehh. Bila tersedar, asyik lupa pulak nak masuk kat entri ni. Haihh. Okay, so apa yang aku nak share kali ni? Aku nak share tentang lirik lagu ni. Pada mulanya, aku dengar gitu gitu je. Dengar and ikut rentak sikit sikit, nyanyi sikit. Aku tak sedar pun lirik dia. But one day, aku cuba dengar lagu sambil dengar lirik juga. And then, fuhhh..... Kalau dengar betul-betul, korang akan rasa something di sebalik lirik lagu ni. Ceh. Dengar dan hayati lirik ni betul betul, then akan dapat feel apa sebenarnya yang nak disampaikan di sebalik lagu dan rentak ni semua kan. Ish banyak pulak bebel. Nah, baca dan hayati okay lirik lagu akim ni. Favourite artis ai tau, dulu laa. Hehe. Now pun sama tapi like biasa je, still okayy mehh. Sambil update entri sambil sebarkan kebaikan ! ^^


Hanya PadaMu


Artist: Akim & The Majistret
Album: Hanya Padamu (Single)
Release time: 2016-06-03
Dalam pekatnya malam aku terjaga
Dihimpit dosa tersimpuh ku menghadapMu
Inikah perasaan bila Kau menyapa
Baru ku sedari dari tidurku
Pantaskah aku ke sana tinggalkan semua
UntukMu 
Hanya padaMu ku ingin kembali
Pintaku hanyalah ampunilah dosaku ini
Berilah daku keluasan kasih dan sayangMu
Jangan tinggalkanku sendiri
Ampunilah aku 
Berapa banyak Kau beri tidak ku syukuri
Ku tetap berpaling menjauhiMu
Pantaskah aku ke sana tinggalkan semua
UntukMu 
Hanya padaMu ku ingin kembali
Pintaku hanyalah ampunilah dosaku ini
Berilah daku keluasan kasih dan sayangMu
Jangan tinggalkanku sendiri
Ampunilah aku 
Setiap nafas yang ku hela
Adalah dengan izinMu
Setiap rahmat yang Kau berikan
Takkan ku persiakan lagi
Hanya padaMu ku ingin kembali
Pintaku hanyalah ampunilah dosaku ini
Berilah daku keluasan kasih dan sayangMu
Jangan tinggalkanku sendiri
Ampunilah aku


(lyrics source:joox.com)

  Close your eyes and get the feel ! Boleh buat untuk muhasabah diri juga ;)


p/s: saja nak share sambil update entri yang kosong ni hehe. Mai baca nahh :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...