Followers

Nuffnang

Pages

1 June 2018

Lawatan Ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM)


Hi peeps! Salam Ramadhan! Remember that aku ada mention pasal satu event yang aku nak update kat blog ni? And yeah, this is it!

So, event ni adalah lawatan akademik oleh pelajar degree Medical Laboratory Technology (MLT) UiTM tahun kedua (sem 4) ke Pusat Perubatan UKM (PPUKM) di Cheras, Kuala Lumpur. Lawatan ini merupakan lawatan akademik ke makmal tabung darah dan makmal histopathology untuk memberi pendedahan kepada para pelajar MLT tentang bagaimana keadaan dan bayangan pekerjaan yang bakal dilakukan oleh MLT.

Event: Lawatan Akademik ke makmal tabung darah & histopatologi PPUKM
Tarikh: 16 Mei 2018
Peserta: Pelajar Sem 4 Degree MLT UiTM

(Yeah, I know. Its already two weeks away and I just put it up here right now because this blog got to be updated, okay. I'm quite busy you know. Haha)

Lebih kurang begitulah. Saya tak nak cakap banyak, jadi I will just put some pictures down here with some description. Because I got no idea what sentences I got to tell you so I just tell you based on the pictures, okay?

Here we are.. At the Hospital Canselor Tuanku Muhriz Pusat Perubatan UKM. Kami sampai dalam pukul 9 pagi.


Seramai 33 orang pelajar degree MLT dan 2 orang pengiring. Guess which one is me?

Let's going inside! Everybody were excited to go inside the laboratory! πŸ”¬

So, that's our person in charge of our trip.

Here, we got some briefing before going to the lab on the department information, which is Jabatan Perkhidmatan Makmal Diagnostik (JPMD). Well, some basic things like vision, mission, obejctives and so on. Later then, we got to have some kuih as kudapan. Yeay! Sedap! πŸ˜‹

Penyampaian cenderahati daripada kedua-dua pihak and kepada dua-dua pihak. Yang hujung tu if I'm not mistaken, he was Dr Rosmadi. He was very nice and sempoi.

Here we go! To the histopathology lab πŸ”¬ Oh, and you know what, our job is an underground occupation. Its at the basement, sooo invisible to the people out there. Well, I just got to know it too. Tak tau pulak rupanya memang makmal mlt kat bawah. Gahahahaha.

Oh yeah, we were divided into two groups, so that it was not going too crowded. So, my group we were going to the histopathology lab first.

So, the lab person in charge was briefing to us about the histopathology lab. It was really nice and so much info we got.

This was the person in charge of histo lab. Akak ni memang best dan baik πŸ‘

Sedikit cenderahati kepada makmal histopatologi.

So now, let's go the Blood Bank lab! πŸ’‰πŸ’‰

That man was the person in charge of blood bank lab, and that was the freezer for frozen plasma (I guess?)

A little demonstration and explanation on the test that is routinely done in the lab. And yeah, we'd learnt it beforehand so we know the basic. Well, it may be a bit different when learn in the college's lab and hospital's lab (yeah though its not that real 'hospital'. Its more to pengajian + hospital gitu). I mean, every lab has its own protocol and rules.

Kami juga diberi peluang untuk buat some routine tests like abo typing forward and reverse. 
    
They also have endocrinology unit. No, we just passed it by.

Biochemisty lab. Its like a factory beb! 🏭
  
Oh okay, we're done! That's all from me.




I hope you guys will recognize and appreciate what people who's in the basement doing for you, as patient. We may be invisible to you, but we will always be there to do the services for you. (ecehhh)

Thank you for your time! Selamat berbuka! 

Salam Ramadhan Kareem πŸŒ™

29 May 2018

Review Buku: Empayar karya Teme Abdullah



Salam ramadhan semua. Moga kita semua diberkati hendakNya.

Entri kali ni saya nak buat review satu buku yang author nya memang my favourite la hehe. So, let's us!


TAJUK: EMPAYAR HIKAYAT PUTERA TANPA NAMA

KARYA: TEME ABDULLAH


Aku beli buku ni masa PBAKL 2018 hari tu, on the first day. Actually, its pre-order and I picked them up at Iman's booth.


So, agak-agak buku kali ni cerita pasal apa ye? Honestly, at first I thought it was a story about Teme also (since he using a nickname and not a real name, sama la macam tajuknya kan), sama macam buku yang lain ke, just maybe cerita yang lain sikit ke I don't know. But after I read from the very first page till the end, FANTASTIC! Never thought of this kind of story he would made!


Okay, now its the REVIEW:

As for me, buku Empayar ni memang patut dibaca oleh semua orang. But honestly kalau aku, aku memang recommend la SEMUA buku Teme ni hahaha. Sebab no reason not to read! And as for this Empayar book, totally recommended! πŸ‘

Why?

Sebabnya content buku agak berbeza daripada abang-abangnya yang lain (Si PJ, AJ, dan IJ), yang mostly bercerita tentang kehidupan Teme. Buku Empayar ni membawa satu sisi cerita yang lain, tiada kaitan dengan hidup peribadi Teme, dan boleh dikira suatu novel fiksyen gitu!

Haa, another more, bagi aku la.. Buku Empayar ni kekadang rasa macam ala ala novel Ramlee Awang Murshid gituu. Klasik, dan juga paling penting, there are soooo many points to take noted! Bila membaca tu memang akan membuat aku sendiri kekadang berfikir, and the contents also related with the current issues (in our religion).

Empayar ni juga memberi aku banyak ilmu baru yang mungkin aku tak tahu selama ni. And how he twist a bit on the story plot. Awesome! Setiap helaian muka surat memang tak boleh miss!

Oh and just wanna tell you guys, the characters in this story got no name! Well, the title itself has already told you right? Dah tu, guna nama apa ye? Kalau nak tahu nama apa yang digunakan dalam buku ni, kenalah baca! Hmm, maybe dia guna nama like tempe, tauhu, ayam, bunga, or kumbang maybe? Hahaha.


A little bit synopsis πŸ“œ : 

Adalah sebuah kisah tentang pemuda-pemuda yang terpilih untuk memasuki sebuah madrasah pada zaman kesultanan. Ia menceritakan tentang kehidupan di madrasah, latihan yang mereka jalani untuk menjadi pegawai kesultanan, peraturan-peraturan, dan juga sifat-sifat berbeza yang ada pada setiap pelatih. Sifat pelatih yang sentiasa ingin menjadi yang terbaik, dan juga sifat pelatih yang sentiasa bersuara demi kebenaran. Madrasah yang mereka masuk ini bukanlah sekadar madrasah biasa, tetapi madrasah yang melatih mereka untuk menjadi pegawai kesultanan suatu hari nanti! Dengan syarat, mereka harus melepasi semua latihan dan ujian. Namun, ada juga rahsia yang tersembunyi di dalam madrasah tersebut. Rahsia yang hanya mereka sahaja yang tahu.....



Okay thats it. Aku memang tak nak la cerita lebih-lebih nanti jadi spoiler. Anyway, I really like this Empayar! Thumbs up Teme! πŸ‘πŸ‘

So, korang yang masih belum dapatkan buku Empayar ni, cepat-cepat la dapatkan buku ni tau! Seriously recommended!

I would give 9/10 marks. Tak boleh bagi full sebab kena tunggu next Empayar since cerita dia macam tergantung je. Apeni Teme buat orang curious la! Haha. Anyway, its very good!



🌼🌼🌼

22 May 2018

#MyFirstTime Article Got Published on Crunch!



Yeayy! Alhamdulillah... I'm really grateful today. Despite of everything happened from morning till evening, this is one of the happy pills for me. Lol.

CRUNCH πŸͺ

Anyway, I guess most of the bloggers already know about the Crunch website owned by the Nuffnang. It just got launched not long time ago. And there are submission on the topic of #MyFirstTime , where all of these submission chosen will be featured in the Crunch website.

So here, I give you the Crunch website. You can click on the picture to go to the website. Click now!




Ohh, I didn't tell you how I know about this (sorry because I'm quite busy with all assignments and all so didn't got time to check it out on the website by myself hehe). Well, for sure they told me about my published article. Actually, they just mentioned my Instagram on their story with the picture of the article of mine. You know what, I was just going back from terawih at that time (which is today) and got a notification from Insta, saying that the Crunch just mentioned me in the their story!

And I was thinking, how come my writing yang tak seberapa tu boleh terpilih? Well, maybe that's what we called rezeki. Plus, its Ramadhan! Anyway, thank you dear Crunch team!


Special for you guys, you can just click on the picture below if you want to read my article. Not that so good, but I'm just trying. Hehe.




So, have you ever had your first time talking to your crush? I think so. Maybe, your crush is your husband right now?? Haha. I hope so πŸ˜‰


Eh, I have another article! Yeah, I just got noticed this when I opened the website. I thought they just publishing it one only, but they published it both! Thank you!





Erm, but... Maybe you should just read the first one kot. Maybe much more interesting, doesn't it? Well, it's not that I didn't let you read this but, actually I'm a bit more embarrassed haha. Because the way I wrote it maybe quite boring.. I don't know. 

Because I think it's quite childish or overdramatic or immature writing lol. Haha maybe you should just read both of them and tell me your comment!

I hope you enjoy (not sure if you did huhu) and let's try harder next time πŸ˜‚

Oh yeah! Talking about next time, there will be another new theme or topic for the next submission, which is #MyFamBam .

You can either submit your content to the Crunch email or tag with the hashtag #CrunchByNuffnang on the Instagram, following with the theme above.


(Don't forget to follow @crunchbynuffnang on the Instagram for more update and features!)


All the best guys! 😎