Followers

Pages

31 July 2020

Selamat Hari Raya Aidiladha!

Salam semua, dan salam aidiladha!

Semoga raya korban kita meriah walaupun masih dalam pkpp, dan yang penting! Kita masih menjaga batas aka sop aka social distancing. Raya tu raya jugak, tapi masih #kitajagakita ye hehe.
I know it's hard, biasa la kan kita ni susah nak ubah benda yang kita tak biasa buat. Yela dah jumpa family, huha sana sini gosip sana sini kannn, sama je kita πŸ˜†
Anyway aku pun tak nak cakap panjang lebar, simple simple aje hehe. And sorry sebab macam jarang update seminggu sekali aje yek walaupun kata nak update selalu hahaha. Susah betul nak bagi diri ni consistent update blog kikiki. Haritu lepas update entri perkenalan diri terus senyap eh apa benda la aku ni kan πŸ˜‚
Okay la, insyaallah soon aku update pasal introvert maybe... Tengok la mood aku nak update yang mana hehe.
So, Selamat Hari Raya Aidiladha! Selamat makan-makan! Hihi

23 July 2020

Kenali Siapa Pemilik Blogger ^^


Assalamualaikum, dan hai!

Okay, entri kali ni aku nak introduce semula la pemilik blog ni, memandangkan aku nak establish semula blog ni menjadi lebih alive gituu kan. Well, ingat nak masuk terus topik tapi fikir like why not I introduce myself kan. Maybe ada yang kenal gitu aje la, and ada yang dah follow lama. So, kita nak memperkenalkan semula la eh empunya diri ni.

Nak kenal, meh sini! Kalau tak nak, main jauh-jauh! Hahaha! πŸ˜†

Hello me!

Hihi I malu la sebenarnya nak expose my face so yang ni la dengan peace hehe (tho kat profile blog owner ada gambar aku hahaha but still, I ni pemalu kekeke ;p)

Okay enough with that. Hehe.

My name.
Most of my blogger friends might be confused (or.... not πŸ˜‚) of what they should be calling me hahaha. Probably because aku jarang menggunakan nama aku dalam entri. Also maybe because I have few nicknames/names that I used and also that people call me πŸ˜‚. Korang boleh freely call me as:

-nufaa (it just my nickname I used on blog mostly?)
-faa (also the name that I used for my fellow friends in kpop world hehe)
-ain! (hello, that's my real name and mostly my friends in real life panggil aku with that name)
*additional - farahin (mostly my family je biasa call me by that name huhu)

Kenapa tak guna nama asal.. Hmm susah nak jawab hahaha taktau la, it just happened that way. Lagipun biasa la dulu kan macam nak ada nama pena gituu hahaha. Anyway, I would prefer if korang call me "ain" or "faa". But since nama aku on blog is nufaa, so just casually call me faa. YES, FAA. 😎

Sudah sudah jangan confused ya. Saja ja bagitahu korang all that names hihi. Kata sesi perkenalan kan :p

Selebihnya baca dekat profile owner kat tepi blog ni. Hehe.

So, currently aku baru habis belajar degree unofficially. Baru je submit paper haritu. Jadinya, aku tanam anggur aje la sekarang ni. Hahahaha. But of course, aku akan cuba cari kerja sementara dulu la. At least dapat duit hihi. (but tbh sis takut nak hadap alam pekerjaan ni huhu πŸ˜“)

Apa lagi nak tahu eh?

Degree in apa? As stated in my profile, I took a Degree in Medical Laboratory Technology at UiTM Puncak Alam, Selangor. 4 years and alhamdulillah, habis sudah (not really for me actually, still have some left to do coz I have to publish the paper as intructed by my sv TT so fighting la dear self).

Aku tak tahu nak bagitahu apa lagi hahahaha but sikit la pasal diri aku kan.

I'm kinda the introverted person, and a bit extrovert, maybe?? Shy, yes. Quiet, yes. Love to be alone, half-half. Hahahaha! Well, I'll talk later about my introvert characteristics in another entry, coz I have prepared a whole entry for this topic! Tak sabar nak share! :D Stay tuned la kalau nak tahu hihi!

Oh ya this is kinda the most important part, I guess.

The reason of me getting started on this blog.

Well, blog ni dah lama wujud since aku sekolah menengah. Tahun 2011 rasanya, which means time tu aku form 2. Wow, lama dah kan. Tak sangka aku buat blog time form 2 hahahaha. Impressed with myself lol. Kalau tak silap aku la, dulu aku buat blog ni sebab more like untuk aku luah perasaan.. something like that?? Or share la cerita zaman kanak-kanak ribena aku hahaha. Dulu boleh dikatakan aku suka menulis (but not yang karangan bm penulisan macam tu ke, no okay πŸ˜‚). Jadinya, apa yang aku nak cerita ke, apa yang aku rasa ke, aku tulis kat blog ni.

Kalau nak throwback balik apa yang aku ingat la kan, SUMPAH AKU MALU HAHAHAHA! Memang childish la apa yang aku tulis hahahah bebudak kan time tu tak matured lagi hahahaha.

Then, other posts, disebabkan time tu aku masih bersekolah, jadinya aku banyak cerita pasal kelas aku, sekolah, cerita family aku.. more like personal la. Dulu aku noob, so tu jela aku share kat blog. Sekarang pun aku rasa aku noob lagi hahahaha.

Okay, that's enough la kot. So dah tahu sebab kewujudan blog ni. Why? Sebab aku suka menulis, yang tak formal la. Kat blog je aku rasa aku boleh cakap apa yang aku nak, panjang mana pun ikut suka aku kan hihi. So yeah.

I think that's all. Taktau dah nak habaq apa, so stop sini jela. Aku pun nak simple je. Okay la, til we meet again :)

Thank you for reading! πŸ’–

22 July 2020

New Winner of My First Giveaway


Salam and hello korang. ^^

Well, today I'll keep it simple. Since I didn't get any contact from the winner of my previous ga, so I intend to choose another winner. I'm sorry to previous winner but I can't just keep waiting. Sorry.

Jadi, tinggikan semula harapan korang!! Hehe. So, aku letak balik this list in case you tak ingat number berapa (aku pun tak ingat hahaha). Doa-doa la nombor korang lucky! :D



Another drumrolls! πŸ₯πŸ₯πŸ₯

The lucky winner is......


Tahniah kepada blogger ShirVen!

Anda telah memenangi:

1. Innisfree sheet mask x 3
2. Some By Mi 30 Days Miracle Cleanser Bar Soap x 1

Sila tuntut hadiah anda dengan saya melalui:

- DM di Instagram saya (nfarahin97_), ATAU
- EMEL kepada saya (nfarahin.az47@gmail.com)

Sila nyatakan nama anda, alamat, dan nombor telefon. Also state if awak okay untuk some by mi atau tidak. If not, include your bank account number untuk saya exchange kepada RM30. Tuntut sebelum 24 JULAI 2020. (sorry for giving short time sebab saya tak nak hold lama2 hadiah ni, penat la saya nak tunggu lama2 and if tak tuntut lagi la haihhh + saya pun ada kerja lain kan :')) ). paling tidak pun til this weekend la.


**NOTE: Sekiranya awak tak tuntut within the time frame yang saya bagi, terpaksa la saya bagi orang lain (again...) or simpan ajelaa. Please tuntut ya :)

Anyway, congrats to the winner! πŸŽ‰

Yang tak bertuah jugak kali ni, Insyaallah, lain kali ada rezeki ^^

Thank you once again kepada semua yang join!! πŸ’•πŸ’•