Followers

Pages

25 July 2021

Skincare Review: Some By Mi Galactomyces Vitamin C Line (Cleanser & Serum)

Salam dan hai semua!

Harap semua sihat belaka ye. Okay so hari ni aku nak buat review sikit tentang Some By Mi Galactomyces Vitamin C line, iaitu Cleaser Bar Soap dan Serum. Lama dah aku tak buat review so hari ni kita buat ye. Hehehe.

image: Some By Mi

So inilah dia Serum dan Cleanser Bar Soap daripada Galactomyces Vitamin C line (aku ambil gambar yang cantik sikit la as first pic hehe). By the way for your information, I had used these for awhile already past a year I guess... Baru hari ni nak post hahahaha. Also this is not paid review ye, it just my own thought of sharing :)

Here's mine! Aku beli dua ni je sebab nak try.

1. Cleanser Bar - Pure Vitamin C V10 (95g)


Fungsi Utama/Main Effect 🌟:
- Whitening
- Moisturizing
- Soothing
- Skin refreshing
- Strengthen the skins

Kandungan/Main Ingredients 🍊:

- Mengandungi Vitamin C Tulen yang tinggi (15, 000 ppm) dan juga 10 jenis multi-vitamin yang lain yang membantu untuk mencerahkan kulit
- Chamomile Flower extract membantu menenangkan kulit
- Glycerin semulajadi dan minyak Rosehip untuk melembapkan kulit
- Bahan tambahan sintetik yang tidak membahayakan dan sesuai untuk kulit sensitif

My review πŸ’­:

Sepanjang aku pakai cleanser bar yang ni, okay jela. Nak kata cerah tu taktau la kot sebab aku tak tengok sangat, kadang tengok sama aje kulit aku ni πŸ˜‚ Mungkin cerah la sikit rasanya, hahaha.Tapi kalau banding dengan Miracle line punya dengan V10 ni, aku suka lagi yang Miracle. Reason? Masa aku pakai Miracle tu boleh dikatakan 'SANGAT JARANG' ye jerawat aku keluar. Memang clean muka aku. Ecehh hahaha. Tapi time period ada la jugak tapi seketul kecik cenenot macam tu je. Yang V10 ni, okay jugak cuma jerawat tu kadang ada ajela muncul. Alhamdulillah la tak breakout pun cuma aku rasa tak berapa sesuai dengan kulit aku. Yang Miracle lagi kena dengan kulit aku.

Again, it's all depends on our own skin. Mine is just fine but the Miracle one fits me well more.

By the way, mungkin ada jugak yang fikir pakai cleanser jenis bar soap ni macam leceh ke apa ke kan. Well, mungkin sikit la tapi aku okay je. Dan memandangkan dia punya cleanser dia agak besar la macam sabun badan buku tu, so biasanya aku akan cut into small pieces untuk guna dan yang lebih belum guna tu kita simpan. So tak la semua basah habis kita pakai. Jimat pun ye kot.

Itu sahaja untuk Cleanser Bar. Next!


2. Serum - Galactomyces Pure Vitamin C Glow Serum


Fungsi Utama/Main Effect 🌟:
- Milk-White skin
- Glowing skin
- Long-lasting moisture
- Clearer skin
- Even and smooth skin texture
- Firm and animated skin

Kandungan Utama/Main Ingredients 🍊:
- 75% Galactomyces untuk mencerahkan dan menghaluskan tekstur kulit
- Vitamin C Tulen (30, 000 ppm)
- Penyerapan oleh 10 jenis liposomized vitamin untuk recharge semula kulit
- EWG Green Grade Soft Prescription yang akan exclude semua bahan yang boleh merengsakan kulit (irritate skin) dan akan meresap ke kulit dengan baik

My review πŸ’­:

One of the best serum! Serius, aku suka gila pakai serum ni! 😍 Well, tolak tepi pasal kesan sebab takla ketara sangat kot kesan dia, tak tahu la aku yang tak nampak ke tak tahu ke kan hahaha. Apapun, antara sebab aku suka serum ni sebab tekstur dia. Sangat senang dan best la! Tekstur dia best sebab bila pakai tu takde rasa berminyak ke, sebab memang dia meresap terus ke kulit. Smooth je. Bau dia pun sedap je, macam bau Vitamin C la kan hehe.

Kalau aku jujur la kan, aku lagi prefer and suka serum yang VITAMIN C NI daripada yang Miracle line punya hehe. Jadi kiranya aku punya skincare ni macam bercampur sikit la tapi masih daripada jenama yang sama. Cuma jenis or line yang bercampur, iaitu Miracle dengan Vitamin C/ Galactomyces line. And just telling you, takde side effect yang buruk pun guna mix product/line, so far untuk aku la.


Okay, itu sahaja aku rasa untuk kali ni. Review ni saja je dan on another side jugak aku harap review ni dapat membantu kepada sesiapa yang memerlukan la. Okay ke tak produk ni kan.

Dan juga as usual a DISCLAIMER πŸ“Œ:

This is not a paid review. And also the effect to every person may varies. So if you use it and it does irritate or does not suitable for you, you may stop using it. Our skin is different. Do consult to the expert, okay.

It may suits for me but it may not suits for you. So think and choose the best for your skin ❤️


Thank you for reading and let's meet again! ✨

24 June 2021

Where Is Dream...


Hi, we meet again! (after soooo long haha). So today's topic is DREAM πŸ’­.

And so, what is dream? To be exact, what is YOUR dream?

For some people they have what they dreams of. What they want to be, what they want to do.

Everyone CAN dream, but not everyone HAVE a dream.

Well actually this dream topic that I want to bring up is more to the DREAM JOB. What is your dream job? But in time probably I will jump into any kind of dreams tho. Hehe.

Also the reason why this topic suddenly came out because of me. My dream. (kinda a sudden thought actually since I just got a job!)

If you ever asked me, what is my dream? I really can't answer straightly without thinking, or hesitate. Even if I give it a thought, I might cannot answer that. WHY?

Simple. I don't know what is my dream. I don't know what I want to do in my life. I don't know. End up I just pick up what I think I like or got the feel.

And if you ever asked me why I took this course, I don't know. I JUST........ take it. I just feel that this is good or interesting.

Remember when we were child, we were always being asked "What is your ambition?" "What do you want to be when you grow up?". Maybe most of us (or maybe just me), write the most popular and obvious one. Like doctor, pilot, teacher, police etc. That's including me. Even when I was in the high school, like in form 4/5, again with "what I want to be." And we need to decide for our mock interview.


Again, I don't know what I want to be. What I want to do. What I should be. What I am interested in.

Well of course I did have things that I like but you know. JUST like. And instead knowing what I want to do, I know well of what I DON'T want to do lol. For example I don't like physics so I don't want any related to physics. I don't want to be a doctor. Something like that.

Do you know what kind of job I took back then for the mock interview? GRAPHIC DESIGNER. Hahahaha I don't know why lol. Maybe that time I thought I have such 'talent', I am so 'creative' and good at 'editing', when the facts is that I'm kinda sucks at it. I don't know why of the sudden thought taking that. Or maybe because I thought I'm kinda an art person, a person who likes art (based from that personality test lol), maybe that's why.

I mean, look at how far the job path I took now. From art (?) to biomed/lab. (well not exactly from art since I'm not taking any art subject in school but just for that mock interview I mean)

But well yeah, I know there's LOT of people like me... They have different ambition at first but then end up the path they took was different. Even so in working. Not all people working in the same path they took when they study. Ah also, you know what... I almost thinking of taking the ACCOUNTING path, OMG I CAN'T BELIEVE MYSELF HAHAHAHA. I never took account subject during high school but suddenly wanna take accounting?? I don't even really like account tho, but hahaha I don't know.

That time, before SPM and even after SPM, I didn't know what path I should take. I don't have any dream of what I want to be.

And so, somehow I ended up taking Science path, particularly the healthcare. So here I am, taking the Medical Laboratory Technology (MLT) path.

My dream? No, that was never be my dream. Or to be honest I don't know this job existed. Kinda. Probably the reason I taking this because I kinda like science especially biology (its interesting to learn about human you know), also maybe because I like lab, the hands-on testing and so on.

So being a MLT is not really my dream but probably it is now. Somehow I feel like I want to work in the healthcare society, because I thought that will be interesting and you can help people. Like doctor and nurse. Or I don't know... Maybe for unknown reason.

Well, that's for the DREAM JOB.

If you ask me any other dreams, of course I DO! I do know what I want and what I want to do now. Plus, in my situation where now I am a kpop fan I would say, so there's kinda lots of things I want to πŸ˜‚. Buying the merchandise, the concert or fanmeeting ticket, the albums, the participate in fan donation, cupsleeve event, and some other things.

And also some other things that I want to do the MOST, other than kpop things, is to TRAVEL! Specifically overseas travel, and also specifically, countries like South Korea, Japan, Australia, China, and many more!

These all are basically what I'm thinking for MYSELF. It's nothing wrong for putting yourself first, right? 😊

That's why I need money bruh. And I need a job. To achieve these all. Unless I get married to a rich guy, hahahahaha!

Anyway, that's all I want to say I guess. I don't know what else to say, and plus I don't want to keep this entry so long.

Until we meet again, stay safe and healthy. Thank for your time and love~ πŸ’•


πŸ’­ Dreaming is not wrong, so keep dreaming! Dreams all you can! πŸ’­


4 March 2021

Kenapa Suka Korean Drama dan Recommendation K-Drama


Hai semua! Harap semua sihat belaka dan baik saja. ^^

Okay so hari ni aku nak cerita tentang drama Korea!! Hehe my favourite things. Tajuk ni sebenarnya aku dah fikir lama jugak and so... here we are! This is mostly like just MY POINT OF VIEW and I wanted to share why I like Korean dramas (and movies too maybe..). So bear with me, panjang sikit entri kali ni hehe.

Even previously during my practical training, ada seorang science officer ni tanya aku, "Kenapa suka drama korea eh?" Ahaa, now let me tell you in details.

Oh also to be noted, at times maybe aku akan compared korean drama dengan lokal drama sini so, no offense but only fact. Hehe.

So persoalannya, apa yang best sangat drama Korea ni :-

1. Pelakon Handsome dan Cantik


Okay, tak dinafikan ni antara sebab UTAMA tengok drama korea hahahahaha. Alaaa sama je macam korang tengok drama melayu, mesti ada pelakon yang korang suka nak tengok dalam drama kann. Macam Alif Satar, Nelydia Senrose, aku suka hehehe. Jadi sama je.

Kalau yang minat kpop pulak, minat idol group, another reason to watch (BTW KPOP AND KDRAMA ARE DIFFERENT THINGS OKAY). Contoh idol actors yang top, Yook Sungjae BTOB, Cha Eunwoo ASTRO, Park Jinyoung GOT7, Park Hyungsik ZE:A, Rowoon SF9, Jung Eunji APINK, IU, Suzy MISS A, Yoona SNSD, dan ramai lagi la. So biasanya yang idol ni memang fan dia akan tengok la kan. Cuma... tbh tak semua idol okay berlakonnya. I mean kadang tu ada yang baru berlakon tapi dah dapat lead role macam tak nice dan fair la kot kan. They should start from small role to get experience. Tapi tak nak la cakap pasal tu.

Yang bukan idol pun ramai, bukan setakat handsome dan cantik, tapi sangat berbakat. Bagus gila. πŸ‘ Antara pelakon yang top or yang aku minat; Kim Seonho (fav ramai sekarang ni termasuk aku, meletops 😎), Park Seojoon, Jung Woosung, Lee Dongwook, Lee Dohyun, Song Kang, Shin Haesun, Son Yejin, Park Boyoung, Moon Gayoung, Kim Soohyun, dan ramai lagi.

Jadi bagi aku, pelakon antara sebab aku tengok drama la. Ada pelakon yang aku suka ke, handsome ke, tengok la. Tapi! Depends juga. Kalau lead dia handsome tapi berlakon hmm ke laut, mungkin tengok tak tengok. Also depends on the storyline, and character. Kalau ada karakter yang aku macam tak boleh tengok or annoying, so might end up I won't watch it. The character ya, NOT the actor.


2. Storyline Best!

Like seriously, most of their dramas are so good and their storyline are just different! Storyline diorang berbeza untuk setiap drama and maybe of course ada aje yang cerita macam lebih kurang sama je kan. Cerita korea ni kadang dia macam ada konsep(?), so kira memang different and cerita dia jadi lagi menarik.

Sebagai contoh, drama Start-Up. Drama ni berkonsepkan start-up business, yang mana menceritakan kisah mereka yang buat start-up business, permulaan business, development of the business, investment, competition, product idea, company details (shares, equity, liability, etc), dan macam-macam lagi. Dan daripada situ, masuk elemen-elemen lain seperti cinta, persahabatan, keluarga, dan lain-lain la. Jadi storyline dia cantik, memang ada cerita gitu. Tak cliche. Tapi biasanya mana-mana drama cinta cliche, cuma lain sikit la kan sebab setiap drama ada genre tersendiri πŸ’₯.

(Start-Up)

Contoh cerita lain yang storyline best macam Sky CastlePenthouse (these two kinda tense story but best), Extraordinary You (different kind of story, a girl as comic's extra character, and 2nd lead syndrome auchh), It's Okay To Not Be Okay (rasanya about mental problem/syndrome macam tu, tak tengok habis hehe but people would agree this is one of the best drama).

(Penthouse)

Itu Korea punya drama. Kalau cerita melayu sini, hmm... Drama melayu banyak kisah cinta and mostly tak banyak beza pun storyline dia, quite cliche sometimes. Balik-balik cinta dua darjat, cemburu sebab orang ketiga, miskin jatuh cinta dengan kaya, konflik rebut harta, konflik cinta cliche, and the concept goes on. Kerja pulak memanjang kerja pejabat, business. Tapi mengaku la jugak ada cerita cinta yang cliche tapi okay la best jugak, cuma mungkin storyline boleh digarap menjadi lebih baik. Bukan sekadar cinta semata-mata.

TAPI memang ada je drama melayu yang best cerita dia, dan penceritaannya berbeza, tak dinafikan. Macam drama Mandatori, sumpah best dan storyline dia berbeza. Aku pernah tulis review kat entri sebelum-sebelum ni. Drama pendek tapi best dan lain daripada cerita melayu lain. Cerita pasal psikometrik kalau tak silap aku. Selain daripada tu, Gerak Khas, drama Mona (tv3) pun ada kelainan sikit. Ha, Paskal pun gempak weh. Best! Oh tapi tu movie la hahaha.


3. Pelbagai Genre

This is one of the best part in Korean dramas! They have most of every genre, I would say. Ada macam-macam genre yang boleh korang pilih. Thriller, horror, mystery, historical, medical, romance, family, teenagers, school, music, comedy, law, science-fiction, fantasy, and list goes on. Antara genre yang aku paling suka ialah medical, historical, science fiction, and also romantic-comedy. Kecuali romantik-komedi, yang lain-lain yang aku suka tu antara genre yang susah atau belum ada kat malaysia ni (I know it's maybe due to the production cost might be high).


Kalau drama korea yang melibatkan medical memang aku suka gila, walaupun tak semua drama medical aku tengok hehe. Tapi seriously, their medical drama like wow! The way they acting as doctors, nurse, physiotherapist, and others are sooooo convincing. Mungkin ada je part yang secara praktikal salah lakonannya tapi sikit jela aku rasa kot. Dan kalau ada pun kau macam tak nampak salah tu sebab nampak real. Dalam medical drama jugak diorang agak detail dan diorang akan letak caption meaning sesuatu term dalam drama tu. Contohnya, Arterial Blood Gases, apa maksud term tu dia akan masukkan as caption kat tepi. So at the same time the drama give us some knowledges.

Contoh medical drama; Descendants of the Sun (weiii all-time favourite doo), Romantic Dr Kim 1 & 2, One Poem A Day, Hospital Ship, Hospital Playlist, Dr John.

Historical. Korea ni diorang memang terkenal dan kaya dengan sejarah jugak. Korea masih ada lagi tinggalan bangunan bersejarah, macam diorang punya Palace. Ada era kerajaan Joseon, Baekje, Silla, Goryeo, dan lain lagi la. Aku ni pun daripada tak tahu apa dinasti yang Korea ada pun aku dah jadi tahu tau. Dia ada macam-macam storyline jugak la kalau historical dan aku memang suka.

Antara contoh drama historical yang aku tengok; Mr. Queen (hehe best wehh!!πŸ˜†), Scarlet Heart, Hwarang, The Tale of Nokdu, 100 Days Prince.

Senang cerita, kebanyakan genre cerita diorang best dan lain. Kisah cinta mungkin sama tapi bila korang tengok cerita yang ada konsep atau ada distinct genre (ex: medical, historical, law, business etc), kisah cinta yang cliche tu macam tak nampak sangat sebab dah cover dengan konsep/another genre cerita tu. So tak rasa cerita yang cliche.


4. Kajian dan Detail

Interesting part! Yang minat drama Korea mungkin perasan benda ni. Diorang punya cerita boleh dikatakan details dan ada kajian yang diorang buat. The writer or director (of course I believe actors too) did some deep research about the story, for example like medical story. Memang aku pun takla tahu sejauh mana diorang research tapi kalau korang tengok macam, wow. The drama would look so real. The medical and law terms. Contoh, simptom sesuatu penyakit, the pathophysiology of the disease. I'm sure, perkara medical ni bukan sesuatu yang senang-senang nak buat cerita dan difahami supaya nampak realistik. These medical terms. How they diagnose, tests, surgery, everything.

(click the pic. try watching this, notice the medical terms and the acting)

Dan daripada medical drama ni pun, kita boleh belajar banyak perkara sebenarnya. That is one of the thing that I like the MOST in medical drama. Even in the law drama, they are quite details. About the laws, the Acts, the Sections, and so on la idk (aku pun tak tau sangat law ni).

Even drama-drama biasa seperti romance, comedy, family, ada details dalam cerita tu. Dalam kebanyakan drama korea, pekerjaan karakter utama (biasanya) tu pun diorang make in details and real. For example a drama that I currently watching, "She Would Never Know". Drama ni kisah cinta tapi dia berlatarbelakangkan kerjaya sebagai brand marketer. Dalam cerita ni dia tak tunjuk yang marketer duduk office sahaja, pastu cerita cinta. NO. Dia masukkan macam mana kerjaya seorang brand marketer tu. Mungkin tak betul-betul details, tapi secara kasar boleh nampak kerjaya sebagai brand marketer. In-house inventory, door-to-door sales, target sales, product event, and so on. Bukan sekadar hiasan title pekerjaan sahaja. The writers and director make it in details and realistic.

Kalau cerita melayu aku tengok, balik-balik kerja office, pergi site, dah. Takde details sangat pun. Contoh kerja arkitek, tapi tunjuk duduk kat office memanjang. Bila meeting ke apa, terus jadi silence scene, letak background music. Dah. Mostly hanya fokus kat kisah cinta, kalau drama cinta la. Kerja doktor pun, cuma surface gitu je. Pakai coat doktor, stetoskop, cakap-cakap sikit, dah. Title pekerjaan tu seolah-olah hanya sekadar title aje, hiasan.

So bagi aku, kajian dan details ni macam menambah perisa kepada drama-drama ni semua. Jadikan lagi menarik dan berilmu gitu. Drama tu jadi more balance la. Agree? πŸ˜‰


5. Kualiti Produksi

Kualiti memang antara terbaik la. Kalau ada yang tak tahu la kan, Korea ni sememangnya terkenal sebagai negara yang mempunyai teknologi tinggi.

Kualiti produksi diorang memang bagus. Macam Computer-generated imaginery (CGI), Visual Effects (VFX), Special Effects (SFX), memang gempak. Kalau tengok macam real. Contoh drama AliceGoblin/The Guardian. All the effects looking so freaking real and amazing.

Also! Another BEST DRAMA with these effects, good production quality; SWEET HOME. Gempak gila wehh, sumpah best! Dia punya monster gila real wehh. SWEAR ITS ONE OF THE BEST DRAMA I EVER WATCHED. Short drama je, 10 episod tapi memang best! Dia pasal monster revolution from human, due to their desire. Tapi yela, dia punya produksi lagi hebat sebab dia collaborate dengan Hollywood team production so yeah. American animation kan memang top, macam cerita Marvel Avengers tu.



So that's all the reason. Mungkin ada lagi yang lain, tapi cukup la tu. Now, let's get into my K-Drama recommendation from me. But I will recommend the latest one only, since 2020 up to today. (btw ni bukan urutan paling best, just random)

Drama Recommendation

1. Start-Up

Hahaha yess, daripada awal lagi aku duk mention drama ni. Honestly, tak sure la untuk recommend hahaha tapi kalau nak rasa sakit hati, patah hati, dan jatuh cinta dengan Han Ji Pyeong, sangat la dialu-alukan. Dengan berbesar hati nak jemput korang masuk #TeamHanJipyeong 😎

Gurau je, but still that is true. Hehehe. Dan jugak kalau korang jenis berminat dengan cerita business start-up ni, boleh la tengok. Anyway, bagi aku best la. Tengok tau!

2. Sweet Home

WEHHH NI SUMPAH KENA TENGOK TAU! BEST DAN GEMPAK! πŸ‘πŸ‘ Tapi kalau korang jenis tak suka tengok darah banyak-banyak (macam aku, tapi tengok jugak), bukan peminat cerita monster ke, thriller ke, ikut suka la. Anyway memang best dan bagi aku, ni wajib tengok.

3. True Beauty

Haaa ini pun best gila dan kelakar wehh. Setiap episod confirm korang akan gelak tak kering gusi. Kejap sedih, pastu kejap lagi ada aje scene gelak. Storyline dan karakter dia semua hebat dan bagus-bagus. Kena tengok! Alkisah this one girl menggunakan make up untuk menjadi lebih cantik.

4. Mr. Queen

Untuk yang minat cerita historical, recommend cerita ni. Tapi dia bukan la banyak cerita history cuma background dia daripada zaman Joseon(?). Dan genre drama ni, romantik komedi so memang best dan kelakar wehh. Sumpah best, tengok please!

5. Find Me In Your Memory

Ni pun antara favourite drama aku tau! Bestt so please tengok okay? Hope kena taste korang la hehe.

6. Alice

Haa ini pun best gilaaaa! Kalau korang suka science-fiction, physics, time travel, mystery, boleh la tengok cerita ni. SUSPENSE. Cerita dia memang lain daripada yang lain. Memang macam illogical, tak real in real life, tapi nama pun cerita fiksyen. Cerita rekaan. So, tengok tau.

7. Mystic Pop-Up Bar

Aku pernah buat review drama ni, so kena tengok okay. Best, dia cerita more like, slice of life. Dia fantasy tapi ada cerita yang mana beberapa senario dalam ni berlaku dalam komuniti kita. Haa gitu la.

8. 18 Again

Drama ni pun KENA TENGOK. BEST! Aku ada review drama ni dalam entri aku sebelum ni, so please tengok. Dia more to family story, tapi memang best la bagi aku. πŸ‘

9. Crash Landing On You

Okay, ini pun memang kena masuk list. Best gila! Kelakar pun yeee. Sumpah best wehhh hahahaha kena tengok. Alkisah wanita South Korea terlanding kat North Korea dan jatuh cinta. Best πŸ™Œ

10. Romantic Dr. Kim 2

Ha, yang suka medical drama boleh tengok cerita ni. Best, tak tipu. Ni season 2 tapi kalau tak tengok season 1 pun boleh je faham. Sebab aku pun tak tengok yang first season hahahaha. Anyway, memang best so tengok la okay?
*Additional, Hospital Playlist pun best. hehehe.


Okay itu aje la rasanya. Banyak lagi drama best tapi kalau sambung memang takkan habis hahaha. So harap korang enjoy dan membuka minda kalian yang tak faham kenapa suka tengok cerita korea. Dia sama je macam cerita western, sebab diorang macam bagi another genre yang kita tak dapat kat malaysia ni. Dan bagi aku, kadang tu writer malaysia ada je cerita yang best tapi mungkin salah satu sebab the investment cost of the story maybe makan banyak bajet so yeah. Kalau tengok cerita korea tu, boleh tahan diorang invest duit untuk buat cerita tu. But still, even if kisah cinta, aku rasa writer malaysia boleh buat cerita yang lebih menarik lagi. And like I said, maybe add more details which will be more interesting and nice.

Walaupun entri ni bunyi macam aku sokong dan puji produksi korea (and admit there's little bad influence like for romance drama, you know..), tapi aku masih sokong produksi tempatan. I do acknowledge some of the malaysian dramas are getting better, and especially the movies, are improving and really good! πŸ‘πŸ»

Semua ni hanyalah daripada pandangan aku semata-mata. Tak ada sebarang perasaan benci ke, nak banding-banding ke, saja nak tunjuk kelemahan ke apa. Ni pandangan aku yang mungkin korang setuju atau tidak setuju. So hope no offense but kalau aku ada salah cakap, just tell me.

Alright, that's all from me. Terima kasih sudi baca panjang lebar ni hehe. Kalau korang ada nak komen drama favorite korang ke, nak minta recommendation daripada aku, tanya je kat komen bawah okay?

Until we meet again. Thank you! 🌹




**Disclaimer: All images are not mine, all credited to the owners.