Followers

Nuffnang

Pages

9 November 2017

Homestay Review: Chantique Homestay, Cherating



Hai and selamat malam! Hehe. Hmm, ada yang bercadang nak travel ke mana-mana ke tu? Nak hujung tahun dah ni, mesti la nak pergi jenjalan kan? Nak cuti dengan family ke kawan-kawan ke kan.. Nice la kalau macam tu. It is a good thing dah tu nak spend time dengan family kengkawan semua tu. Masa nilah nak mengeratkan lagi hubungan. Okay, so kat sini aku nak buat review sikit pasal homestay. Homestay ni aku pernah duduk hari tu masa cuti sekolah baru-baru ni. So disebabkan aku agak berpuas hati jugak la dengan homestay ni(even just stay semalam je huhu), jadinya aku nak recommend la kiranya homestay ni


Nama homestay ni Cherating Chantique Homestay. Homestay ni terletak di Cherating, Pahang dan berhadapan dengan Holiday Villa Cherating. Dan dekat jugak la dengan Legend Cherating. Homestay ni kat taman perumahan, bukan tepi pantai la. But its okay. Nak pergi pantai pun bukannya jauh sangat. 5-10 minit sampai dah rasanya. Tempat pun kira strategik jugak la. Rumah corner lot. Nice! 👍👍


Boleh lepak kat luar ni lagi! Haa, tepi jalan je homestay ni tau.

Ni pulak ruang tamu dia. Sorry, gambar ni aku ambil time malam tu la gelap sikit hahaha. Oh by the way, ada TV yang bukan biasa biasa punya tau. Ni yang Njoi punyaaa. So boleh la jugak lepak malam malam tengok tv ye dah ada njoi hehe.

Ni meja makan. hehe.


Ini adalah dapur homestay ni. Perfect beb! Semua benda ada. Periuk belanga periuk nasi la kuali la senduk spatula toaster apa benda semua ada! (okay pisau aku tak sure pulak ada tak ahaha). Even cawan pinggan mangkuk ayun pun ada. Tungku api pun ado. Bersih pulak tu dapur dia. 👌

Peti ais pun ada okayy!


Haa, ini master bedroom. Ada aircond dan kipas sekali tak silap aku.

Dan juga bilik air di dalam bilik master bedroom ni.


Ini pulak bilik kedua. Pun ada aircond dan kipas. Tapi takde bilik air la kat dalam. Besar jugak la katil dia aku rasa. Aku tidur bilik ni la hari tu hihi.

Okay ini pula bilik ketiga. So bilik ni sahaja yang tiada aircond dan pakai kipas, Katil single. 👍


Ini pula bilik keempat, sebelah dapur. Katil besar juga ni. Everything seems perfect right?

 

Eh eh. ada pulak kucing dua ekor ni hahaha. Sebenarnya dua-dua kucing ni memang ada kat rumah homestay tu since kami datang stay sana. Dah macam penjaga situ pulak haha. Seronok jugak la ada kucing ni, boleh la main main dengan kucing ni. Haa yang cat lovers ni mesti suka ada kucing ni! 🐱

Okay so done review homestay by nufaa. Oh btw, homestay ni hari tu kami duduk dua family. So kalau nak bawak family kengkawan ramai ramai pun boleh! Muat je lagi tu rasanya hehe. Jadi kalau rasa rasa ada yang berminat nak cari homestay nak bercuti nanti, boleh la contact number ni: 👉018 7878857

That's all from me. Thank you! Have a nice day and nice trip ahead! 😎



28 October 2017

Medical Laboratory Technology Student Association (MELTECH)


           

"ABOVE AND BEYOND EXCELLENCE"


Assalamualaikum semua. Sihat ke? Alhamdulillah kalau masih dikurniakan kesihatan yang baik. Okay, jadinya hari ni saya nak share something dengan you guys. Hmm, agak-agak logo apa benda kat atas ni ek? Kalau yang student UiTM especially uitm palam confirm tahu kot kan hahaha.

Okay, seperti tertera pada tajuk entri kali ni, saya nak share sikit tentang Medical Laboratory Technology Student Association (MELTECH) and its course sikit la. Logo sebelah kiri itu adalah logo Fakulti Sains Kesihatan (FSK) Uitm Palam, dan sebelah kanan pula logo MELTECH. Eh lupa pulak. Mungkin la korang tak tahu ke apa ke kan, saya ni student medical laboratory technology (MLT) and one of the Meltech members jugak so kira acah acah nak promote and nak introduce course ni pada mereka yang sama ada tahu atau tak tahu tentang meltech/course ni. hehe.

So before nak masuk kepada organisasinya, kenalah tahu apa benda course ni, pasal apa course ni. Nama course ni Teknologi Makmal Perubatan/Medical Laboratory Technology (MLT). Okay so to be honest la, dulu aku pun tak tahu kewujudan course ni. Tapi takdir Tuhan mungkin, jadinya tergerak la hati memilih course ni. Mostly pun memang ramai tak tahu sangat course ni pasal apa, kerja apa nanti. So basically, senang faham, course ni akan membawa kalian untuk menjadi seseorang yang sangat penting di hospital terutamanya. Sebabnya, mereka inilah yang akan duduk di dalam makmal dan buat segala test untuk diagnosis sesuatu penyakit. Kerja dengan bakteria dan darah gitu. Sebagai contoh yang senang, bila korang buat medical check up, akan ada buat urine test macam tu kan? Haaa yang buat test urine korang itulah dia kerja MLT ni. Roughly nya macam tu la lebih kurang. Boleh je jugak mlt ni go for kerja lain macam pensyarah ke, pegawai sains ke.

Secara basic nya lebih kurang macam tu la course ni. Dah timbul minat tak? Hehe. Best tau 😉

Okay now kita go on dengan organisasi pula. For now, its already MELTECH 18 and soon will be MELTECH 19. (the number means like batch gitu)

MELTECH ini adalah sebuah organisasi yang terdiri daripada pelajar-pelajar Medical Laboratory Technology (MLT) UiTM Puncak Alam dan penasihat daripada kalangan pensyarah program pengajian MLT ni. Umumnya, pelajar yang menyertai organisasi ini adalah di kalangan pelajar part 1 dan part 3, dan akan memegang tanggungjawab ini lebih kurang setahun (like now, we are already part 3 and part 5).

Visi:
Menjadikan Persatuan Pelajar Teknologi Makmal Perubatan sebuah persatuan yang
mempunyai pelajar yang cemerlang dalam akademik dan kemahiran insaniah tanpa
mengabaikan etika dan nilai-nilai kemanusiaan sejajar dengan tuntutan Kementerian
Pengajian Tinggi.

Misi:
Melaksanakan aktiiti-aktiviti yang boleh menjurus kepada percambahan ilmu pengetahuan,
berciri keusahwanan, menerbitkan bakat pelajar dan penghayatan pembelajaran sepanjang
hayat.


(formal tak? hihi..)


Jadi, ahli MELTECH 18 ni telah mula memegang tanggungjawab ini semasa hujung tahun lepas sehingga minggu hadapan insyaallah (2 Okt 2017), di mana pada tarikh itu MELTECH 19 pula akan naik takhta.(tak tahu la nama aku naik tak huhu)

Ini adalah organisasi jawatankuasa MELTECH 18. Maaf kalau kurang jelas hehe. (btw, can you spot where am I? hihi 😌)

Ini pula adalah billboard yang memaparkan tentang course mlt ni (dalam uitm je la hehe)


Okay now, saya akan teruskan dengan sedikit aktiviti yang telah diadakan dan dianjurkan oleh MELCTECH 18 sepanjang kami memegang jawatan dalam meltech ni.

Program IMR Friendly. Program sukan yang dijalankan bersama Kolej Teknologi Makmal Perubatan (KTMP) 🏃 

Majlis Khatam AlQuran.
  
Program Santai Ramadhan. Program ini dijalankan semasa bulan ramadan, berbuka puasa bersama pelajar, alumni dan pensyarah Meltech.

Meltech Scene Investigation (MSI). Program orientasi untuk pelajar-pelajar baru part 1 dan part 3.

Next program soon are Meltech Annual Grand Meeting (AGM) and Meltech Family Day (MFD), which is next week.

Okay dah habis dah program meltech. Sikit ni je sebab tu je yang saya jadi ajk huhu.

This is just a picture of my classmates. 😎
 
And this, just a picture that I hope it will intriguing you to join us. hehe. (supposedly no camera i guess? haha.)


Okay, setakat itu sahaja pengenalan tentang MELTECH ni. Seronok sebenarnya menjadi sebahagian daripada keluarga Meltech dan keluarga Meltech 18. Pelbagai pengalaman dan pengetahuan yang saya dapat sepanjang menjadi ahli Meltech 18 ni. Dah nak turun jawatan so kita share la dulu pasal meltech ni sebelum kita letak jawatan hehe. (pastu naik balik tak tahu la pulak kan haha) Sibuk itu mungkin, tapi kena la bijak bahagi dan menggunakan masa. 

That's all. Thank you from me and Meltech Family. 😊


🌸🌸🌸🌸🌸


'If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader.
(John Quicy Adams)
Tq.


8 October 2017

#MyCyberSales SEDANG BERLANGSUNG!


Image result for #mycybersale

Hai gais! Im back hehe. Kejap je dah update balik yew. Okay, actually I have a really good news! Nama pun good news, mana boleh tangguh2 ye dok hehe. Haa, as you guys know, starting from 9-13 October 2017, #MyCyberSales is coming back! Ahaa! This time, LOVERA MALAYSIA pun join sekaki tau! So, sekarang ni Lovera pun tengah buat sales gempak gila gila lah! Sebab Lovera ni sayanggg sangat dengan '#LoveraLovers' ni, jadinya Lovera buat sales awal sehari iaitu bermula hari ni, 8 Oktober 2017. Hmm, sales apa eh? Jom usha sikit kat bawah ni.👇













Promo #MyCyberSales ni valid beli di website sahaja tau jadinya kalau nak beli tu, boleh la PM saya dahulu ye. Tq :)


TO PURCHASE
👉 sms/wa ke +60176206913

Instagram: @love_mjlovera 
Facebook: MJLovera Beauty


Have a nice day! Jangan lupa join #MyCyberSales ! 😍


MAGIC JELLY LOVERA PRODUCTS



Assalamualaikum and hi! Fuhh, minggu ni sis agak busy, and previous weeks also. Awal sem je dah busy. So anyway, haa today I just want to introduce you guys to a product, a beauty/skincare product. Its no use if I'm just promoting it without using it, right? So, basically I am the user of this product. So, what is the product?

Here it is!

LOVERA PRODUCTS ! 💖💖😍

So kali ni, tak nak la pakai sorang sorang, nak share kebaikan produk lovera ni dengan korang semua. Banyak tau kelebihan produk ni and boleh dikatakan semua yang guna produk ni memang konfem puas hati la! Okay, sekarang kita kenal dengan the very first product and most significance product and also the bestseller gitu! (sorry this entry might be long so please keep on reading hehe)

1. MAGIC JELLY



🌟MAGIC JELLY FORMULA BARU MMG LAGI POWERFUL!!🌟

💧MAGIC JELLY FORMULA BARU MEMPUNYAI BEBERAPA BAHAN TAMBAHAN SEPERTI
CHAMOMILE & SENGKUANG

🎊
KHASIAT CHAMOMILE
1. Merawat jerawat degil
2. Pencerah muka semulajadi
3. Mengecilkan pori
4. Mengurangkan lingkaran mata hitam
5. Anti-oksida. Anti-penuaan
6. Mengurangkan kelemumur
7. Mempercepatkan penyembuhan luka .

🎊
KHASIAT SENGKUANG .
1. Bahan semulajadi untuk menyerikan kulit kusam
2. Mencerahkan muka dengan selamat 
3. Melembabkan kulit muka
4. Melambatkan proses penuaan kulit 
5. Vitamin C & B di dalam sengkuang menyihatkan kulit dan membuat kulit nampak sehat dan berseri.

🎊
MAGIC JELLY JUGAK BERKESAN UNTUK :-
1. Membunuh jerawat
2. Mencerahkan kulit
3. Memudarkan parut
4. Anti-oxidant - Melindungi kulit daripada radikal bebas
5. Anti-penuaan
6. MenGLOWINGkan kulit
7. Melebatkan rambut
8. Mengurangkan kelemumur
9. deodorant
10. mempercepatkan proses sembuh luka
13. merawat sunburn
14. melegakan & mempercepatkan proses pembaikan kesan lecur
15. membuang daki dan cell kulit mati
16. melembutkan kulit kasar
17. membuang dan melegakan kulit mengelupas
18. menyerikan kulit kusam
19. mengurang dan merawat ruam lampin dan susu
20. mempercepat percantuman luka putting akibat menyusu
21. melegakan radang kulit
22. Melembabkan kulit daripada dalam


Bukan itu saja, malah lovera juga ada mengeluarkan produk magic jelly khas buat para jejaka, iaitu Magic Jelly for Men.


‼️PERTAMA DI MALAYSIA‼️ 
💪🏻Produk SERBA GUNA untuk lelaki!💪🏻 
( MULTI FUNCTION PRODUK!) 

@Lovera.Men @Lovera.Men @Lovera.Men 

💢MEMPERKENALKAN MJ MEN! 💢 

‼️MEMBANTU MENGATASI MASALAH ‼️ 
✅ Jerawat (nanah, batu, blackhead,whitehead)
✅ Parut ( baru & lama )
✅ Kulit kering 
✅ kulit Berminyak 
✅ Kulit mengelupas 
✅ Sunburn ( melindungi, merawat & mempercepatkan proses baik pulih kulit) 
✅ Luka ( cepatkan penyembuhan) 
✅ Melecur 
✅ Razor burn ( mengurangkan kesakitan semasa & selepas bercukur)
✅ Penuaan kulit 
✅ Bibir kering , merekah dan gelap 
✅ Dan banyak lagi! 

. ‼️#MjMenLovera BOLEH DIGUNAKAN SEBAGAI ‼️ 
✅ Ubat Jerawat 
✅ Pelembab kulit (muka & badan) 
✅ Before shave gel 
✅ After shave soothing gel 
✅ Ubat Sunburn 
✅ Ubat luka / kudis 
✅ Serum Parut 
✅ Penyegar muka 
✅ Serum rambut gugur 
✅ Penyejuk kulit 
✅ Ubat bibir kering & merekah 
✅ DAN BANYAK LAGIII! 

 ⁉️KENAPA SETIAP LELAKI HARUS ADA MJ MEN❓❓
✅ Jimat wang , masa & tenaga (hanya guna 1 produk sahaja untuk pelbagai masalah)
✅ Tahan lama (boleh tahan 3-4 bulan) 
✅ Diiktiraf KKM & dibuat di kilang GMP
✅ Berkesan (mengikut individu) 
✅ Bau maskulin yang menyegarkan 
✅ Boleh bawa solat 

 ‼️SIFAT MJ MEN‼️ 
✅ TIDAK MELEKIT 
✅ MERESAP CEPAT KE DALAM KULIT 
✅ SEJUK 
✅ TEKSTUR YANG RINGAN 
✅ BERBENTUL GEL LUTSINAR (bukan cream putih atau serum yang berair) 
✅ HALAL (diperbuat daripada tumbuhan)

 ‼️FORMULA MJ MEN ADALAH BEBAS DARIPADA‼️ 
❌ Paraben 
❌ Pewarna tiruan 
❌ Toxic 
❌ Mercury 
❌ Hydroquione 
❌ Bahan sintetik 
❌ Bahan berunsur haiwan 

‼️BAHAN UTAMA MJ MEN‼️ 
✅ Aloe Vera ✅ Witch Hazel  ✅ Chamomile 

PRICE 
RM70 sbtl

Kebaikannya lebih kurang sama sahaja dengan magic jelly biasa, tapi mj men ni kita dah khaskan untuk lelaki dengan ramuan yang special tau iaitu Witch Hazel. Haa, jadi please terharu la sikit ye para jejaka. hehe.



2. LOVERA COMPLETE CLEANSER 5-IN-1


LOVERA COMPLETE CLEANSER 5-in-1 
KEBAIKAN PENCUCI MUKA 5 dalam 1

1. Membersihkan liang rongga tersumba akibat habuk & minyak berlebihan (UNCLOG PORES)

2. Membunuh kuman jerawat & mengurangkan bengkak (KILL PIMPLES)

3. Menghapuskan kulit kusam dan menukarnya kepada kulit baru yang glowing pink pink di pipi. (GLOWING NEW SKIN)

4. Melembabkab kulit secara mendalam (INSTANT HYDRATION)

5. Melambatkan proses penuaan kulit & melindungi kulit drpd radikal bebas (ANTI-OXIDANT) .

🌸. 🍀BAHAN UTAMA DI DLM LCC🍀
✅Aloe vera
✅Habbatusauda .

🍀KENAPA LCC?🍀
✅Halal - Ada kelulusan KKM
✅Diperbuat drpd kilang bumiputra berstatus GMP
✅sesuai utk semua jenis kulit muka .
✅tidak mengeringkan & menghakis kulit muka ✅500% terbukti berkesan
✅ selamat & semulajadi
✅tiada bahan kimia merbahaya
✅Kurang buih kerana TIADA SLS yg berkemungkinan menjadi punca cancer kulit. . .

🌸
🍀APA YG ANDA DAPAT DGN LCC?🍀
✅ Kulit muka yg bersih, segar dan berseri seperti kulit baru
✅ Kelembutan & keanjalan kulit serta merta secepat 1 saat!
. ✅ Kulit tampak sihat kemerah-merahan semulajadi seperti memakai blusher!

Harga: RM40
Saiz: 60ml


3. LOVERA DAY CREAM

 

LOVERA DAY CREAM
Price : RM 15 
Size : 3 gm

Benefits #loveradaycream : 
🏵Mencerahkan kulit serta merta 
🏵Sun block 
🏵Membantu mengecutkan jerawat 
🏵Menyerikan kulit kusam 
🏵Mengecilkan pori 

🏅CARA PAKAI🏅 
.
💠Basuh muka pakai #loveracompletecleanser .
💠Lepas basuh muka, sapu #magicjellylovera satu muka .
💠Kemudian sapu #loveradaycream .

Dah pakai day cream ni x perlu pakai bedak dah sebab pakai #loveradaycream je dah cukup buat muka nampak berseri!


4. BB JELLY



✨BB JELLY - INSTANT SKIN PERFECTOR 9-in-1✨

🔸APAKAH BB JELLY?🔸
🔮Bb jelly sama macam BB CREAM biasa tetapi yg SPECIAL adalah ia bertekstur GEL ,lagi ringan,sejuk & cepat menyerap daripada cream biasa

🔸9 KEBAIKAN BB JELLY LOVERA🔸
🔮Mencerahkan kulit serta merta
🔮Cover parut atau cela
🔮Membantu masalah jerawat
🔮 Sun block 15spf
🔮 Mengecilkan pori
🔮 Menyerikan & mencantikan kulit
🔮 Meratakan warna kulit
🔮 Melembabkab kulit
🔮 Melembutkan kulit 

🔸KENAPA PILIH BB JELLY?🔸
🔮 Tidak melekit
🔮 Tidak berminyak
🔮 Senang di basuh (pakai air je. Tak perlu makeup remover)
🔮 Bahan semulajadi (Vitamin B , daun zaiton & aloe vera)
. 📝
Harga : RM 45 (30ml)


5. DIAMOND BODY SCRUB PERFUME


💎 DIAMONT BODY SCRUB PERFUME 💎
3-in-1 Body Scrub + Perfume+ Aromatheraphy

🌳1st BODY SCRUB DGN MINYAK & CEBISAN GAHARU 🌳
✅100% natural
✅100% botanic
✅100% organic
✅Boleh pakai setiap hari 

🔸INGREDIENTS🔸
💖Cebisan Gaharu
💖Minyak Kelapa Dara
💖Argan Oil
💖Himalayan Salt (lagi bagus drpd garam laut kerana lebih byk nutrient)
💖 Minyak Zaiton
💖Special secret blend of aromatheraphy

🎀3 IN 1 BODY SCRUB🎀
💖 Body Scrub (Bau tahan 24 jam)
💖 Body Perfume
💖 Aromatheraphy

💠KEBAIKKAN UNTUK KULIT💠

✅Kulit lembut
✅Melembabkan kulit
✅Melindungi kulit drpd radikal bebas
✅Membunuh kuman
✅Garam gunung lg byk benefitf drpd garam laut
✅Membuang kulit mati & daki
✅Melindungi kulit .
✅Membuang habuk & kotoran
✅Mewangikan kulit satu hari
✅Dgn penggunaan konsisten, kulit akan glow & makin cerah.

💠KEBAIKKAN UNTUK MINDA💠
✅Mental Focus
✅Menjadi semakin tenang
✅Anti-depressant
✅Meningkatkan keyakinan diri
✅Anti-stress
✅Menaikkan semangat
✅Bau yang menenangkan (RELAX)
✅Happy
✅Mengurangkan tekanan

💠AROMATHERAPHY💠
. ✅Bau eksotik tetapi tidak menyengat yang memberi keyakinan serta merta kepada anda
✅Bau mahal untuk wanita yang mementingkan penampilan diri
✅Bau yang tidak ada di kedai lain. (Sgt rare, sgt unik)

💠SIDE EFFECTS💠
✅Bilik mandi & rumah akan bau wangi sepanjang hari
✅Kulit akan cerah glowing tanpa anda sedari

💠CARA PAKAI💠
✅Ambil sedikit scrub dan lumurkan kepada seluruh badan. ✅Sental perlahan-lahan untuk membuang daki
✅Lepas sental biarkan dalam 30-40 saat untuk kulit menyerap bau ,dan nutrient daripada scrub
✅Bilas seperti biasa

Harga : 
120gm = RM 60
200gm = RM 85
  

6. LOVERA GLOW MIST



🌷✨NEW PRODUCT : LOVERA GLOW MIST✨🌷

➡️APAKAH #LoveraGlowMist ?
💧Semburan air vitamin yang menyegarkan, menyihatkan & mencantikkan kulit muka

➡️KEBAIKAN / KHASIAT #LoveraGlowMist
💧Melembabkan kulit yang kering secara mendalam 💧Memberi kesegaran serta-merta kepada kulit 💧Membekalkan vitamin untuk kulit muka sentiasa sihat & cantik
💧Menghilangkan jerawat 💧Anti-penuaan 💧Membuat make-up tahan lama
💧Membunuh kuman di kulit muka
💧Glowkan muka serta-merta 

➡️#LoveraGlowMist BOLEH DIGUNAKAN SEBAGAI:

💧Facial Mist
💧Toner
💧Make-up setting spray 

➡️BAHAN-BAHAN #LoveraGlowMist
🌹Rosa Damasecena Water
🌱Aloe Extract
🌀Hyaluronic 

➡️KESAN SERTA MERTA .
💧Kulit akan menjadi lembab & segar
💧Kulit akan jadi glowing 💧Makeup tahan lebih lama 💧Jerawat kurang
💧Kulit gatal-gatal,renyam makin lega
💧Kulit terus tak kering/mengelupas

➡️KESAN JANGKAMASA PANJANG 
💧Kulit makin anjal 💧Tekstur kulit makin elok
💧Pori - pori makin kecil 💧Anti-penuaan. Kulit sentiasa muda dan lambat kedut atau ada garisan halus

➡️KENAPA PILIH #LoveraGlowMist DRPD FACIAL MIST YANG LAIN 
💧Tiada chemical merbahaya yang boleh menghakis & membahayakan kulit
💧Bau yang segar & menenangkan 💧Tahan lama (4-5 bulan)
💧Multipurpose (tak perlu beli toner & makeup setting spray lagi = JIMAT)
💧Botol kecik yang boleh di bawa kemana sahaja di dalam bag
💧Boleh di gunakan setiap masa tanpa risau tentang merosakkan kulit 

Harga : RM 45 (tanpa postage)
Size : 60ml



Fuhh, okay! Done spam! Hihi.
Eh lupa satu benda. Haa mesti nak tengok betul ke ada kelulusan ni? Nah boleh tengok kat bawah ni tau kalau tak percaya :)

Ni satu je sis bagi, sebab nanti banyak sangat spam nya hehe.

Haa, okay dah baca kan.. So kalau ada sesiapa yang berminat nak try, nak tanya apa2 ka, nak beli ka, please mai habaq nahh.

Boleh visit socmed dibawah untuk tengok lagi banyak kebaikan 😊

Instagram: @love_mjlovera 
Facebook: MJLovera Beauty
To order: www.wasap.my/60176206913 (just click here)

NAK COD?
COD AREA MELAKA AVAILABLE

THANK YOU FOR READING.
Hope you have a great weekend to enjoy! 😎


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...