Followers

Nuffnang

Pages

14 December 2016

Mystery Box Giveaway by Dewi



Hai gaiss! Ni haa ada satu giveaway lagii yang menarik hati aku! Wuhuuu... Haa jom siapa nak hadiah ni cepat cepat join tauu. Hadiah misteri lagi 😍


klik banner untuk join


Steps:

1. Like my page and follow my blog (Uh here's the Like button)

2. I need you to make a new post titled 'Mystery Box Giveaway by Dewi'
3. Dont forget to paste the banner above and link it into this post.
4. Please include in the post why you wanna win the Mystery Box and what would you wish you'll receive inside it?
5. Paste your link in the comment section below.
6. Please do one of these

  •  Like this particular post above (beside the share button)
  • Tag two of your blogger friend (make sure to tell them)


🌟 Due date of this Giveaway is on 15 December 2016, 12pm.

🌟 Winner will be announced on 17 December 2016.


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸


Why you wanna win the Mystery Box and what would you wish you'll receive inside it?


Okay so, why? Of course because I'm sooooo excited to win this Mystery box! If you(yes you the organizer hihi) are much excited, so do I. I rarely win something when I joined contest/ga/event/seangkatan dengannya(cliche kan? ish3). Yeah sometimes I did won but...(psstt, I got other gift rather than got what I wish for from the list. huhu. but Im grateful for that okay hee). Anyway, I like mystery. Very much. It gives you such excitement that sometimes you can't even imagine what inside the box. It will give you much much more excitement when you open the mystery box and found the things that you love! Just imagine, how much decibels I would hear you screaming giggling here and there haha. Plus, if it comes with pretty box. Oh so nice!

What I wish for? Hmm, of course I have a tonssss of wishlist that haven't been achieved yet. kihkih. Well, when people ask me what I want, sometimes I don't know what to reply. What if I ask for Iphone? 😱 Ahahaa of course not, that's not quite polite right hehe. Handbag? Makeup? (I don't really do make up but I like make up gahaha). Oh if make up, shadedough by hanis zalikha is fine for me(maybe not fine for you 'cause its quite expensive, for me la. haha just kidding). I didn't won this lip cream when I joined one of the ga previously. Erm, maybe books could be just fine for me (though I have bought much books and haven't read it yet kahkah). But I like reading. English books, malay the motivational one (not love novel please). Then.. A pretty awesome nice shirt? Okay je! Oh yaa! Shawl pun boleh! hehe. Maybe Naelofar Hijab? Duckscarves? Ohoho demandnyaa 😹 That's why I said, I can't really say what I want. If not, it will be a longggg list and much pretty things yang tak tercapai dek akal haha. Oh one more. Cash! πŸ’° Hahaha okay just kidding.

So dear organizer Dewi, just give me things that would be a 'mystery' to me. What makes you excited, then I will too. cehh.. Insyaallah, I will accept the gift you give (if I won laa hehe) and share my excitement ! Give me the pretty things then that would be enough I guess. I hope. hehe.


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸


Okay, I'm done with my 'mengayat' 'membodek' words for the ga's organizer. Hopefully you'll fall in love with my persuasive words (I know, it doesn't seem like that right. haha). And I don't know why suddenly my language changes. haha. Bila bagi soalan in english so I pun spontaneously jawab la dalam english though grammar tunggang langgang muahaha. By the way, good luck for your ga and all the best to all participants! Hoping that I could win this Mystery Box 🎁 Wuhuuu. (Hmm semua cakap pendek je aku je terlebih panjang huhu. Harap Dewi sudi membaca surat cinta yang panjang ni hihi)

So those yang belum join tu, jom join ramai ramai. Just a few simple steps. Then share this to others also. Okay? Have a nice day everyone! πŸ’–




13 December 2016

End Year Mini Giveaway By Mellya & Friends



END YEAR MINI GIVEAWAY BY MELLYA & FRIENDS


klik banner untuk join


End Year Mini Giveaway by Mellya & Friends yang dinantikan sekian lama hewhew Tajaan khas lagi glamour gitu dari MellyaAbamKieIolaShikinJMSNMMarRenexShahida, EyzLiyanaMekSafienaSiqahiqaUnnianjeEdrina.
(Right click setiap link untuk ke blog sponsor)

Syarat penyertaan 
Follow blog pihak sponsor πŸ‘†πŸ‘†
Follog Google+ pihak sponsor (yang mana ada dalam blog follow je)

      
Create post, letak banner, backlink, comment di blog Mellya sahaja ya.


Tarikh Mula : 1/12/2016
Tarikh Tamat : 31/12/2016


Haaa tunggu apa lagi? Sesiapa yang belum join tu jemput la join. Masuk ga mesti fikir hadiah kan. Haa jangan risau ga ni banyak tau hadiah diaa. Boleh check it out kat blog ga tu. So cepat cepat la join. Aku pun baru nak join hihi. Dah jom join sebelum umur korang meningkat setahun nanti πŸ˜†

 All the best !


December Giveaway by Ainul Aqma



DECEMBER GIVEAWAY by AINUL AQMA


klik banner untuk join


Haa cepat gaiss join ga ni! Steps nya mudah je kalau nak join ga ni. Nak tahu klik banner atas tu okayy? Hadiah? Misteri.... hahaha check it out sendiri laa hehe. Dah join lepastu sebarkan bagi ramai ramai join okay!


All the best everybody! πŸ’ͺ



9 December 2016

Cuti Dan Aku


Hai semua ! Rasa macam lama tak touch blog ni. Jenguk dari jauh je huhu. So esok weekend dah. Pastu cuti lagi sampai hari selasaaa. Wuhuuu..... Selangor cuti so I pun cuti laa hihi. πŸ™Œ

Tapi the sad part is.......... aku tak balikkkkkkkk. Huwaaaa nak nanges beb. Minggu ni semua family siblings aku ada and im the only one yang still, stuck here. Urghh.. Kalau aku takde kelas mungkin aku dah balik khamis or hari ni, jumaat.(walaupun baru je balik cuti midsem minggu lepas kihkih) Hmm tapi esok aku still ada kelas to attend, which is kelas kokurikulum, bsm. Yeah, bulan sabit merah. Ikut hati nak aje skip kan (tapi aku bukan kaki ponteng 😝) tapi kitaorang dah la ini baru kelas ke 3 atau 4 kot and topik pun belum habis belajar then nanti pulak ada final exam. Eh eh bsm pun ada exam okayyy. Ikut plan asal nak balik khamis atau jumaat then nanti balik palam ni awal la, hari ahad. But unfortunately... Well nothing I can do. Kalau balik hari sabtu pun nanti macam kejap jee. Dah la balik rumah konfem sekonfem alam nya la aku entah study ke tidak. Nak pulak tiga minggu lagi nak final gaiss kau ghasaaa??

Okay cukup la pasal 'cuti'. Hmm. Stress aku dengar orang balik sana sini haih. walaupun ada je tak balik hehe. Takpela nak, berkorban sikit acecehh. Tapi serius tadi stress sikit, sedih. Nak balik, tak balik. Nak keluar, takde teman πŸ‘‰πŸ‘ˆ. Nak tengok DESOLASI ! Hehe. Takpela, esok aku nak keluar jugak! Kehkehkeh. But now alhamdulillah dah okey sikit hehe. Bukak laptop bukak blog then done. Kurang sikit sedih tu. See? Blog ni la penawar duka lara cehh haha. Oh btw, lupa nak cerita. ceh. Khamis tu kaklong aku ada kat KL, dia ada interview kat situ. So then alang-alang kat situ dia amik kakngah angkut sekali balik kampung la. Sedih wehh, dah dekat tapi takleh nak amik I 😭 Sebab I still takleh nak balik. Jumaat ada kelas lagi, kelas ganti. Aku tak sanggup nak skip kelas. Saya budak baik sikit hihi. Ish ish kata sudah tak sudah jugak aku ni haha.

Okay so now we go to the other topic. Eh btw perasan tak kita punya blogger dashboard dah baruuuu hihi. Nak tulis entry pun dah ada emoji 😎 (ke memang dah ada haha. tapi rasanya takde ni baru kan kan). Excitednya kita haha. And plus plus plus. Aku takde la betulkan cbox tu tapi at least if you guys nak chat there or leave yor link there, boleh la tekan 'click here' tu. Thats the least I can do for now. Dah check jugak yang cara +Abam Kie bagi kat komen tu, check whether lock atau tak lock. thank you abam kie :) So its not lock and i dont know else nak buat apa. Oh and yang url tu ermm memang lain haha sebab dulu dulu punya kan. So tukar dah, cuma pelik jugak la sebab sebelum ni pakai elok ja. Mungkin update baru kot agaknya entahlah. Whatever. But just temporarily, aku pakai link tu dulu. Nanti nanti la aku betulkan cbox tu. Nak fokus kat final dulu okay hehe. Maybe nanti time cuti sem ke apa la kita try betulkan.

For now, ni saja ja nak bagitahu hampa semua apa khabar aku heh. Aku pun rindu blog ni huhu. So nak akhir tahun ni, banyak pulak giveaway kan. Hmm. Kalau sempat and rajin aku join la ye. Dah bookmark dah tu. Tinggal nak join je. So setakat ni je la dulu. Ada pape nanti aku update la kalau sempat insyaallah. Thank you guys for reading. 


21 November 2016

Giveaway Come Back by Liza Izaara


Hai semuaa.. semua giveaway aku nak balun. Seminggu tinggal so nak catch up balik kahkahkah. Haa so sesiapa yang tak join lagi tu meh meh join sesama. Kita meriahkan lagi ga kawan blogger kita. 

Giveaway Come Back by Liza Izaara

Oh ya sempena "Come Back" saya ni, saya nak buat 1 CONTEST .. dan hadiahnya pula adalah "Spray Tudung Ajaib" siapa nak??? TUNGGU !!!! hehehe

Syaratnya mudah sahaja....

1st STEP:
Follow IG saya

lyezheyannazaara

2nd STEP:
Find this picture on my IG 

And then 
Comment "COME BACK" 

3rd STEP:
FOLLOW BLOG SAYA dan KOMEN KAT BAWAH 
"DONE"

Note : Contest ini akan berakhir bila-bila masa sahaja.
Pemenang akan dipilih secara rawak dan
hanya seorang sahaja pemenang yang akan dipilih. 
Kalau contest ni meriah lain kali kita buat contest
 dengan hadiah yang best-best lagi ya
Goodluck !

Preloved Giveaway by AA


Hai semuaaa! Alhamdulillah, finally gais finally... Dapat juga buka dan update blog ni. Ceh baru seminggu dua dah bising huhu. Bising laa, giveaway banyak ni takleh lepas hahahahaa. Okay so banyak nak cerita sebenarnya tapi ni aku join giveaway la dulu. Malas nak taip panjang -panjang cerita tu. kihkih. Aku malas nak bebel banyak, penat tauu baru habis presentation genetic tengahari tadi. Cehh. Pasal thalassemia. Haaa korang nak aku present pulak kat korang? Hehehe. Takpe nanti ada masa (dan kalau aku rajin la heuheu), aku ceritalah kat korang pasal thalassemia. Dah dah, siapa lagi belum join giveaway (aku la tuu baru nak join hihi) haa mai la join. Kerana tak sempat update, aku bookmark tau giveaway yang aku nak join ni semuaa. Kagum tak? Kihkih. Aduhai banyak lagi cakap hahaha. Dah dah join cepat!


klik banner untuk join

PRELOVED GIVEAWAY OLEH AA
1. follow - airahsyahirah.blogspot.com (mine) and sheissyahindah.blogspot.com (partner in crime)
2. buat entry dan letakkan banner giveaway 
3. copy link entry and paste kat komen entry ni okay
4. rajin rajin komen entry dua blog tu -optional- -membantu-


mula : 13 november 2016 - 13 december 2016



HADIAH - shawl dan dress setiap pemenang (link akan diupdate)



CARA PEMILIHAN PEMENANG
1. cabutan oleh kami berdua.
2. siapa yang rajin komen, nama untuk cabutan akan digandakan (peluang lebih cerah)
3. tiga orang pemenang bertuah akan dipilih 

All the best semua !

8 November 2016

Di Mana Cbox Ku??

 
 
 
Hai semuaa.. Aku tengah bersedih hati ni. Pasai apa? Sabaq la, belum start cerita lagi. Dari hari tu lagi, aku perasan cbox aku ni macam problem sikit, tak muncul muncul. Dan hari ni baru aku berkesempatan untuk explore semua, I mean aku buka blog guna laptop, guna phone, guna different browser, semua laa. And STILL, where my cbox?? Huaaaaa... Nak menangis ai tauu. Pi blog orang lain elok ja ada chat box diorang. Tak tahu ler kenapa tetiba lenyap cbox aku tu padahal kalau masuk blog ada aje ruang cbox kat situ. Tapi, ruang aje la, box nya entah ke mana sis pun tak tahu kahkah. Sis bukannya pakar IT pakar ekonomi, jaguh sukan dan juga jutawan....... Ehh hahaha tetiba semangat patriotik pulak nyanyi lagu ni.

So, agaknya pahe dok ghupa cbox yang 'tak muncul' tu macam mana? Meh sini sis kasi payung gambar sikit sini..






  
Sini zoom sikit...



Haaa, so siapa pakar it pakar ekonomi jaguh sukan dan juga jutawan itu... Tolong kasi tahu sama saya mehh. Sis dah buntu ni. Check dekat layout tu, tengok html benda entah(acah nak tengok padahal tak tahu apa-apa pun pasal tu kahkah). Tengok macam takde benda yang something wrong ke apa ke kann, or tak tahu la maybe ada ke sebab sis ni agak buta it sikit bab-bab tu. Semua dalam blog ni aku tengok tutorial orang je, of course ler tak gheti buat sendiri hahahaa. Tapi writing, on my own okayy.

Atau agaknya it takes time to heal? Cewahh, macam penyakit pulak bunyinya muahahahaha. Ada juga aku bukak from website cbox tu, I mean from link kat emel aku(sebab nak log in tak ingat password kahkah). Dapat la juga tengok chat-chat yang 'terbaru' tu, and last orang chat kat situ dalam 27 oktober tak silap aku. Haa kan lama tuu. Sekarang dah berapa november dah.. Korang pun tak boleh nak chat kat situ kan kan.. Hmm, aku tak sure pulak ek kalau korang boleh nampak kemunculan cbox aku tu sebab kat aku memang tak ada. Rasanya sama je kan?

Okay, so sesiapa yang tahu tu please and please let me know ya. Aneh betul aku ni, minggu ni ada test still sibuk nak risaukan cbox aku ni kahkahkah. Takpe la, anyone yang tahu tu mintak tolong ya. Aku tak sempat lagi nak explore lelebih apa yang tak kena sebab busy nak study nih. Khamis ni test biochem, pastu minggu depan test genetic & anatomy, then tambah lagi dengan presentation genetic. Fuhh, nampak tak ke'busy'ian aku ni. Hahahaha.

Hmm, so itu aje la untuk entri kali ni. Lepas ni kalau aku sempat update blog, sempat laa. Buka blog selalu sempat je, nak post tu yang kekadang hmm tengok la duluu(padahal berderet post pasal giveaway hahaha). Okay okay nanti lagi bertambah lagi bebelan. Kita stop sampai sini. Once again, mintak tolong yaww ;)


Thank you for reading. Harapnya cbox tu akan heals sendiri la hihihi.. 

 

Have a great day everyone!
 

Mega Giveaway By Blogger's Family


Hai semua.. Tak habis lagi giveaway ek. Aku rasa memang bulan ni bulan giveaway kot agaknyaa hahaha. Penuh entri aku join giveaway je. Tapi baguslah at least takdela berhabuk blog aku ni haa muahhahahaa. Okay dah, pada sesiap yang belum join ga ni meh join ramai ramai meh. Toksah segan deh! Hadiah lumayan tauu !

klik banner untuk join

Syarat-syaratnya:-
1) Follow semua instagram dibawah (mention jika tiada instagram )
@nur__nabila
@kim__chaa
@sayidahlurvechoc
@ombakbergigi_
@nurraihanahh
@azira_freesia
@Lea_Azleeya
@amy_hilmirda
@nurraysabeauty_shop
@hanismasturina
@farahudahud
@frrhnd_
@anis_khalilah
@fzhmdnr 
2) Follow blog dibawah.
Nur Nabila
Lea Azleeya
Rrai
Aisyhah Nyais
Anis Khalilah
Farrah
Sayidah ( Kak Cik)
Kimchaa
Azira 
Amy
Huda
Om
Faezah
Hanis Masturina
3) Buat entry dan letakkan banner giveaway dan mention hampa punya instagram okay? 
4)Tag kawan hampa. 
5) Copy and paste link ke komen bawah okay?

Antara hadiah yang bakal korang dapat ialah :-
Image result for topup
Topup free? Serius? Seriuslah.. Semua rangkaian boleh tau. Jangan nombor luar negara sudah...
Image result for 50 ringgit
Image result for 20 ringgit
Duit cash pun ada? Tudiaa.. Kalau hampa tak join , memang rugi gila !! Cepat join!!
Haaa.. Sabun kopi pun ada. Sabun ini susah didapati tau sekarang. Amat terlaris !
Image result for totebag
Totebag juga ada. Tetapi bukan macam inilah designnya. Aku rahsiakan designnya khas untuk pemenang saja tahu tau. 
Image result for notebook tumblr
Notebook juga ada gaiss.. Design dirahsiakan juga. Katanya nak surprise untuk pemenang juga.
Tarikh tutup ialah pada 10/12/2016. Sebulan beb.. Semua akan diumumkan pada 11/12/2016. Pada tarikh 13/12/2016, aku final exam . Tengok aku still nak buat GA untuk hampa tau. Cepat join sebelum terlambat. Semua keputusan random.org .

Haa, senang je kan? Apa lagi, cepat cepat la join! Banyak hadiah tu! Goodluck semua yang join nih !


Instagram: nfarahin97_

Tag: aienzunnur & akifimtiyaz


^_^

Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel



Hai semua. Hehe rasa macam hari hari aku update blog dengan giveaway jee. Nak buat macam mana, aku rasa hari hari aku jumpa giveaway yang menarik hati hahahaa. Harap harap dah join bebanyak ni adalah yang sangkut. Sangkut semua lagi bagus kihkihkih.


Shanghai Fridge Magnet Giveaway akan berlangsung selama sebulan dari 07 November 2016 hingga 07 Disember 2016.

Banner Shanghai Giveaway

Bagaimana nak join GA ni? mudah aje!


SYARAT - SYARAT PENYERTAAN :


1. WAJIB FOLLOW blog Jari Manis : Travel List  dan Scdha Sein Photo And Travel .

2. BUAT dan PUBLISH satu entri bertajuk 'Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel'.

3. TAMPAL BANNER penyertaan dan backlink kepada entri INI sahaja.

4. TAG sekurang-kurangnya seorang rakan blogger atau lebih.

5. JANGAN LUPA tinggalkan tinggalkan link penyertaan anda di ruangan komen entri INI sahaja.

6. Selesai.



INGAT!!!! Tempoh penyertaan dari "07 November 2016 hingga 07 Disember 2016 sahaja".

Pemilihan pemenang akan dibuat melalui random number service Random.org. 

Nota Penting : Pastikan follow syarat yang di nyatakan.


Tag : Athirah Anuar



Goodluck semua!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...