Followers

Nuffnang

21 November 2016

Giveaway Come Back by Liza Izaara


Hai semuaa.. semua giveaway aku nak balun. Seminggu tinggal so nak catch up balik kahkahkah. Haa so sesiapa yang tak join lagi tu meh meh join sesama. Kita meriahkan lagi ga kawan blogger kita. 

Giveaway Come Back by Liza Izaara

Oh ya sempena "Come Back" saya ni, saya nak buat 1 CONTEST .. dan hadiahnya pula adalah "Spray Tudung Ajaib" siapa nak??? TUNGGU !!!! hehehe

Syaratnya mudah sahaja....

1st STEP:
Follow IG saya

lyezheyannazaara

2nd STEP:
Find this picture on my IG 

And then 
Comment "COME BACK" 

3rd STEP:
FOLLOW BLOG SAYA dan KOMEN KAT BAWAH 
"DONE"

Note : Contest ini akan berakhir bila-bila masa sahaja.
Pemenang akan dipilih secara rawak dan
hanya seorang sahaja pemenang yang akan dipilih. 
Kalau contest ni meriah lain kali kita buat contest
 dengan hadiah yang best-best lagi ya
Goodluck !

Preloved Giveaway by AA


Hai semuaaa! Alhamdulillah, finally gais finally... Dapat juga buka dan update blog ni. Ceh baru seminggu dua dah bising huhu. Bising laa, giveaway banyak ni takleh lepas hahahahaa. Okay so banyak nak cerita sebenarnya tapi ni aku join giveaway la dulu. Malas nak taip panjang -panjang cerita tu. kihkih. Aku malas nak bebel banyak, penat tauu baru habis presentation genetic tengahari tadi. Cehh. Pasal thalassemia. Haaa korang nak aku present pulak kat korang? Hehehe. Takpe nanti ada masa (dan kalau aku rajin la heuheu), aku ceritalah kat korang pasal thalassemia. Dah dah, siapa lagi belum join giveaway (aku la tuu baru nak join hihi) haa mai la join. Kerana tak sempat update, aku bookmark tau giveaway yang aku nak join ni semuaa. Kagum tak? Kihkih. Aduhai banyak lagi cakap hahaha. Dah dah join cepat!


klik banner untuk join

PRELOVED GIVEAWAY OLEH AA
1. follow - airahsyahirah.blogspot.com (mine) and sheissyahindah.blogspot.com (partner in crime)
2. buat entry dan letakkan banner giveaway 
3. copy link entry and paste kat komen entry ni okay
4. rajin rajin komen entry dua blog tu -optional- -membantu-


mula : 13 november 2016 - 13 december 2016



HADIAH - shawl dan dress setiap pemenang (link akan diupdate)



CARA PEMILIHAN PEMENANG
1. cabutan oleh kami berdua.
2. siapa yang rajin komen, nama untuk cabutan akan digandakan (peluang lebih cerah)
3. tiga orang pemenang bertuah akan dipilih 

All the best semua !

8 November 2016

Di Mana Cbox Ku??

 
 
 
Hai semuaa.. Aku tengah bersedih hati ni. Pasai apa? Sabaq la, belum start cerita lagi. Dari hari tu lagi, aku perasan cbox aku ni macam problem sikit, tak muncul muncul. Dan hari ni baru aku berkesempatan untuk explore semua, I mean aku buka blog guna laptop, guna phone, guna different browser, semua laa. And STILL, where my cbox?? Huaaaaa... Nak menangis ai tauu. Pi blog orang lain elok ja ada chat box diorang. Tak tahu ler kenapa tetiba lenyap cbox aku tu padahal kalau masuk blog ada aje ruang cbox kat situ. Tapi, ruang aje la, box nya entah ke mana sis pun tak tahu kahkah. Sis bukannya pakar IT pakar ekonomi, jaguh sukan dan juga jutawan....... Ehh hahaha tetiba semangat patriotik pulak nyanyi lagu ni.

So, agaknya pahe dok ghupa cbox yang 'tak muncul' tu macam mana? Meh sini sis kasi payung gambar sikit sini..






  
Sini zoom sikit...



Haaa, so siapa pakar it pakar ekonomi jaguh sukan dan juga jutawan itu... Tolong kasi tahu sama saya mehh. Sis dah buntu ni. Check dekat layout tu, tengok html benda entah(acah nak tengok padahal tak tahu apa-apa pun pasal tu kahkah). Tengok macam takde benda yang something wrong ke apa ke kann, or tak tahu la maybe ada ke sebab sis ni agak buta it sikit bab-bab tu. Semua dalam blog ni aku tengok tutorial orang je, of course ler tak gheti buat sendiri hahahaa. Tapi writing, on my own okayy.

Atau agaknya it takes time to heal? Cewahh, macam penyakit pulak bunyinya muahahahaha. Ada juga aku bukak from website cbox tu, I mean from link kat emel aku(sebab nak log in tak ingat password kahkah). Dapat la juga tengok chat-chat yang 'terbaru' tu, and last orang chat kat situ dalam 27 oktober tak silap aku. Haa kan lama tuu. Sekarang dah berapa november dah.. Korang pun tak boleh nak chat kat situ kan kan.. Hmm, aku tak sure pulak ek kalau korang boleh nampak kemunculan cbox aku tu sebab kat aku memang tak ada. Rasanya sama je kan?

Okay, so sesiapa yang tahu tu please and please let me know ya. Aneh betul aku ni, minggu ni ada test still sibuk nak risaukan cbox aku ni kahkahkah. Takpe la, anyone yang tahu tu mintak tolong ya. Aku tak sempat lagi nak explore lelebih apa yang tak kena sebab busy nak study nih. Khamis ni test biochem, pastu minggu depan test genetic & anatomy, then tambah lagi dengan presentation genetic. Fuhh, nampak tak ke'busy'ian aku ni. Hahahaha.

Hmm, so itu aje la untuk entri kali ni. Lepas ni kalau aku sempat update blog, sempat laa. Buka blog selalu sempat je, nak post tu yang kekadang hmm tengok la duluu(padahal berderet post pasal giveaway hahaha). Okay okay nanti lagi bertambah lagi bebelan. Kita stop sampai sini. Once again, mintak tolong yaww ;)


Thank you for reading. Harapnya cbox tu akan heals sendiri la hihihi.. 

 

Have a great day everyone!
 

Mega Giveaway By Blogger's Family


Hai semua.. Tak habis lagi giveaway ek. Aku rasa memang bulan ni bulan giveaway kot agaknyaa hahaha. Penuh entri aku join giveaway je. Tapi baguslah at least takdela berhabuk blog aku ni haa muahhahahaa. Okay dah, pada sesiap yang belum join ga ni meh join ramai ramai meh. Toksah segan deh! Hadiah lumayan tauu !

klik banner untuk join

Syarat-syaratnya:-
1) Follow semua instagram dibawah (mention jika tiada instagram )
@nur__nabila
@kim__chaa
@sayidahlurvechoc
@ombakbergigi_
@nurraihanahh
@azira_freesia
@Lea_Azleeya
@amy_hilmirda
@nurraysabeauty_shop
@hanismasturina
@farahudahud
@frrhnd_
@anis_khalilah
@fzhmdnr 
2) Follow blog dibawah.
Nur Nabila
Lea Azleeya
Rrai
Aisyhah Nyais
Anis Khalilah
Farrah
Sayidah ( Kak Cik)
Kimchaa
Azira 
Amy
Huda
Om
Faezah
Hanis Masturina
3) Buat entry dan letakkan banner giveaway dan mention hampa punya instagram okay? 
4)Tag kawan hampa. 
5) Copy and paste link ke komen bawah okay?

Antara hadiah yang bakal korang dapat ialah :-
Image result for topup
Topup free? Serius? Seriuslah.. Semua rangkaian boleh tau. Jangan nombor luar negara sudah...
Image result for 50 ringgit
Image result for 20 ringgit
Duit cash pun ada? Tudiaa.. Kalau hampa tak join , memang rugi gila !! Cepat join!!
Haaa.. Sabun kopi pun ada. Sabun ini susah didapati tau sekarang. Amat terlaris !
Image result for totebag
Totebag juga ada. Tetapi bukan macam inilah designnya. Aku rahsiakan designnya khas untuk pemenang saja tahu tau. 
Image result for notebook tumblr
Notebook juga ada gaiss.. Design dirahsiakan juga. Katanya nak surprise untuk pemenang juga.
Tarikh tutup ialah pada 10/12/2016. Sebulan beb.. Semua akan diumumkan pada 11/12/2016. Pada tarikh 13/12/2016, aku final exam . Tengok aku still nak buat GA untuk hampa tau. Cepat join sebelum terlambat. Semua keputusan random.org .

Haa, senang je kan? Apa lagi, cepat cepat la join! Banyak hadiah tu! Goodluck semua yang join nih !


Instagram: nfarahin97_

Tag: aienzunnur & akifimtiyaz


^_^

Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel



Hai semua. Hehe rasa macam hari hari aku update blog dengan giveaway jee. Nak buat macam mana, aku rasa hari hari aku jumpa giveaway yang menarik hati hahahaa. Harap harap dah join bebanyak ni adalah yang sangkut. Sangkut semua lagi bagus kihkihkih.


Shanghai Fridge Magnet Giveaway akan berlangsung selama sebulan dari 07 November 2016 hingga 07 Disember 2016.

Banner Shanghai Giveaway

Bagaimana nak join GA ni? mudah aje!


SYARAT - SYARAT PENYERTAAN :


1. WAJIB FOLLOW blog Jari Manis : Travel List  dan Scdha Sein Photo And Travel .

2. BUAT dan PUBLISH satu entri bertajuk 'Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel'.

3. TAMPAL BANNER penyertaan dan backlink kepada entri INI sahaja.

4. TAG sekurang-kurangnya seorang rakan blogger atau lebih.

5. JANGAN LUPA tinggalkan tinggalkan link penyertaan anda di ruangan komen entri INI sahaja.

6. Selesai.



INGAT!!!! Tempoh penyertaan dari "07 November 2016 hingga 07 Disember 2016 sahaja".

Pemilihan pemenang akan dibuat melalui random number service Random.org. 

Nota Penting : Pastikan follow syarat yang di nyatakan.


Tag : Athirah Anuar



Goodluck semua!


5 November 2016

GIVEAWAY PENGHARGAAN SA-VIORS


Hai join lagi giveaway. Hahahahaa. Okay, no talk just join ye ;)

klik banner untuk join

SYARAT-SYARAT.

1. Follow blog ni. (wajib)
2. Buat satu entri bertajuk 'GIVEAWAY PENGHARGAAN SA-VIORS'.
3. Letak gambar kat atas tu.

4. Backlinkkan ke entri ni.
5. Sertakan 2 maklumat berikut dalam entri tu :


Nama blog :
Email :


6. Dah siap, publishkan.

7. Tinggalkan url di ruangan komen.



SENARAI HADIAH.


1x Baju HARDROCK CAFE JAKARTA + Buku Fixi AJAIB
1x Baju PERLIS SINGA UTARA + Novel JASAD
3x Cursor NAMA SENDIRI @ Cursor DEADPOOL
2x Header NAMA SENDIRI
2x Koleksi SHORT STORIES by SVIORS
2x Topup RM5




11 orang yang bertuah itu akan dipilih melalui random.org


Giveaway ni akan tamat bila-bila masa saja.





Nama blog: azraq-hydrangea
Email: ain_afas97@yahoo.com.my


All the best to all!


LipIce Sheer Color Free Sample Giveaway


Hai gaiss. Haa asyik giveaway je aku ni tak habis habis kan. Kesah hapaa, asal dapat free kan hahahahaa (gelak jahat punyaa). Okay okay so kali ni bukan giveaway blog ke apa, tapi ini SAMPLE GIVEAWAY tauu ! Sample giveaway dari LipIce Malaysia untuk siapa yang nak. Gahahahaha of course la sample untuk promote produk ni kann. So sesiapa yang nak cuba sample LipIce ni, haa boleh tekan je gambar bawah ni.


lipice

LipIce Malaysia is giving away FREE LipIce Sheer Color samples. Get a FREE LipIce Sheer Color sample when you complete the form below, FREE delivery to your doorstep. Terms and conditions apply. while stock last.

LipIce Sheer Color

Sheer Color lipbalm enriched with Beeswax and Argan Oil transforms your lips to unique pink shades while giving it the best natural moisturizing protection.
Just glide on 1,2 or 3 times for the different PINK shades!

Jangan risau ! Step sangat mudah untuk diikuti. Hanya tekan gambar atas tu, isikan maklumat anda dan hanya tunggu depan pintu ke depan pagar ke depan mana-mana la, haa tunggu abang posmen datang hantar LipIce uolss okay. Simple je! 

Nak tahu apa lagi produk terbaru LipIce? Tekan link ini dan anda akan dibawa terbang oleh mr google(maaf mr pilot tiada dalam syarikat google ahakss) ke laman web LipIce Malaysia.

Cepat sebelum stok habis !

Credit to: freebiesland.my

Have a great day ! ^_^

3 Days Header Giveaway by Mellya



Hai gaiss ! Okay tak nak cakap banyak. Dah banyak bebel dalam entry before this, ga jugak. Join korang, kita join :)





Mula : 3/11/16 (3.43pm) - Tamat 6/11/16 (3.43pm)


Syaratnya mudah je. Nak tahu klik banner atas okay. Dah klik tu, join la hihi. Cepat cepat join 3 hari je tauu.

All the best!



4 November 2016

Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha


Hai gaiss! Yeahh kita join lagi giveaway.. Haha. By the way, this week i was quite busy dengan test bagai and minggu depan pun ada lagi. So sementara ada masa ni aku join la sat. Sebenarnya tak nak join punn cehh takdela. LOL. Dah la hari tu beghia ghia aku komen suh jangan tutup dulu ga ni hahahahahaa sebab busy. Tapi seriously aku nak gilaa join this giveaway sebab hadiahnya SHADE DOUGH BY HANIS ZALIKHA ! Ishh, siapa yang tak nak tu, tipu jee. Nak cakap nak. And aku nak. Kahkahkah. But honestly speaking, bila scroll punya scroll aku macam tak nak join. #jangankecamplease . That was first bila aku baca syarat-syarat dia, which is kena story kat entry pasal random kindness which that aku tak boleh langsung fikir what kindness have I done?! Omoo. Did I not doing any random kindness yet? I don't know, I don't remember. Haha sori jangan kecil hati ye owner ga ;) Okay then scroll lagi rasa fiuhhh spirit diterbang anginnn.... Kena selfie pulak dengan pakai shade dough(kalau menang laa haha). Ai dah la bukan kaki selfie hahahaa. Pemalu lagi. Dan juga bukan kaki lipstick. Ohh ya, its actually kind of lip cream kann. Okay takpe la kan whatever. Tapi kerana ingin menyokong sis ni punya ga (cehh), so dengan penuh semangatnya aku join ga ni . Yeayyy !  Please terharu dengan ai okay. hahaha okay gurau je. (But aku nak tau shade dough ni kehkeh)

Yang lain tu jangan baca je, join sekali okay? Alaa ting tong ting tong je cerita you guys. Kita meriahkan lagi ga sis ni tauu.


Buat pengetahuan readers yang sangat dikasihi (cewahh), Shade Dough ini diasaskan oleh Hanis Zalikha. Ye ye, isteri Hairul Azreen and mummy kepada Yusuf Iskandar dan juga Bujibu Chempel (ehh nak jugakk hahahaa). Shade Dough ni akan dilancarkan pada 1 November 2016 so kalau korang menang, you guys are one of the luckiest and earliest person yang pakai tauu. Harga untuk satu Shade Dough ni adalah RM55. Jadi kalau nak simpan duit tu haa simpan dulu dan join je ga ni. Manalah tau kot kot menang kann haa selamat duit dalam purse tu muahahaha.

SEDIKIT PENGENALAN mengenai SHADE DOUGH yang bakal korang menangi: Pengasas bagi Shade Dough ini adalah Hanis Zalikha. Akan launch pada 1 NOV 2016. Shade dough ini mempunyai lima pilihan warna iaitu creme caramel, sugar icing, pepper posh, rose taffy dan berry blanched. Harga bagi 1 pcs shade dough ini adalah RM55 sahaja. Shade dough ini adalah jenis matte lip cream. Long lasting, does not smudge and does not crack. Juga mengandungi ekstrak vitamin C yang bagus untuk bibir.


TARIKH-TARIKH PENTING: 
  1. Giveaway tamat: 13 NOVEMBER 2016 
  2. Pemilihan pemenang: 14 NOVEMBER 2016 sehingga 18 NOVEMBER 2016 
  3. Pengumuman pemenang: 19 NOVEMBER 2016

RANDOM KINDNESS

Okay, bila suruh cerita random kindness ni, aku macam ternganga. Apa kindness yang aku dah buat? Memang banyak kindness aku buat (cehh gila puji dirii hahaha. Okay memain je tu ye), tapi yang serandom alam ni kebenda?? Penat nak fikir tapi ku gengam bara api biar sampai jadi arang. Eh silap, biar jadi abu. Eh iye ye je aku ni hahaha lupa dah peribahasa melayu. And bila nak cerita kebaikan yang kita pernah buat, rasa macam aduhh, tertimbul riak di situu. Sakitnya tuh di sini. ye ye je aku ni hihh.  Aduhh maaf banyak bebel. Tengah cari idea lagi ni nak cerita pasal random kindness kihkih. 

Okay sel-sel otak semua dah berhubung jadi ayuhh kita baca story bedtime pasal random kindness aku yeahh !

* * * * *

Cerita 1:

Ini kisah masa aku belajar asasi dulu. Aku jalan dengan kawan aku. Let's say namanya Dee (bukan nama sebenar. sori taknak mention nama kawan saya). Tak la ingat kesemua jalan cerita but aku cerita apa yang aku ingat. Rasanya masa tu kami dalam perjalanan ke kafe. Dan aku tanya dia nak beli makanan tak.
Aku: Eh kau nak beli makanan tak?
Dee: Tak kot, takde duit la. Duit aku tinggal sikit ja weh. Bla bla bla.. (yeah dia seorang yang agak cakap banyak sikit hehe. Sori tak ingat sebijik dia cakap apa. Short term memory huhu. And dia orang utagha. Geh, saja bagitau hehe.)
Aku: Ohh. Takpela, aku belanja. Nak tak?
Dee: Eh takpa la takpa. Aku okay ja.
Aku: Eh takpela, ambik jelaa. Nak makan apa?

Dan itulah random kindness aku. Aku belanja dia. Kesian pulak kan kawan kita tak beli makanan sebab takde duit. Simpan duit untuk bayar benda-benda yang lagi penting. I know her and kekadang... entahlah. But I just hope that she will okay with her financial time study ni, since we are now apart. Study lain-lain tempat. And also as a lesson, why not kita tolong mereka yang dalam kesusahan sebab kita sendiri tak tahu bila masa susah kita akan tiba. Kita tolong orang insyaallah our deed akan dibalas nanti. Okay done cerita pertama.

* * * * *

Cerita 2:

Haa ni cerita yang boleh dikatakan selalu sangat didengar. I mean, what this story related to. So kisah ni berkaitan dengan kucing yang like mostly ramai je tolong kucing kan. Like boleh dikatakan cerita yang bukan luar biasalah. But who cares, nak cerita jugak. Hihi. So alkisahnya, one day ada satu kucing ni tetiba ada kat belakang rumah. Kucing tu boleh dikatakan agak remaja kot (hahahaha tak reti nak describe kucing tu), tapi yang penting tak macam bapak or anak kucing la. At first, dia panjat tembok kat stor belakang rumah tu. Dah panjat lepas tu tak reti turun. Hulurlah kotak, nak kasi dia lompat turun kan. Okay dapatlah turun jugak. Tak habis lagi. Then, kitaorang masuklah balik dalam rumah. 

And then again, ibu panggil balik, suruh tengok kat belakang rumah. Sekali kauuu, haaa kucing tu panjat pulak atas pokok kat belakang rumah kitaorang. Masa ni pagi tau (korang akan tahu kenapa aku bagitahu masa). Dah la pokok tu macam dah agak nazak, takde daun pun just dahan besar kecil. Dahan tu pulak ayah aku kata sebenarnya dah agak reput. Okay, so kitaorang fikir mungkin nanti boleh turun kot, walaupun masa tu kucing tu dah panjat quite tinggi sikit. lebih kurang sama tinggi dengan bumbung belakang rumah(bumbung belakang rumah tu rendah sikit bukan macam rumah banglo ye). Suruh turun kucing tu tak mau turun, at first macam hmm pandai-pandai la turun. Though tadi panjat tembok stor pun nak kena aku hulur kotak baru reti turun hmm. 

And sampai tengahari, kucing tu still tak turun turun. Dah la makin tinggi pulak tu dia panjat. Risau kot, dah la tengahari, panas. Dan aku ingat lagi, masa ni memang masa yang cuaca panas tuu. Apaa ehh? Haa ya allah kena google baru ingat hahaha. Haa so masa ni yang zaman strok haba melanda tu. Cuaca panas kann. Memang masa tu semua family aku yang ada cuba nak tolong. Kesian gila kucing tu, dengan keadaan dia aku tengok macam almost dehydration. Lidah dah keluar dah. Ayah aku siap ambil tangga panjat bumbung belakang rumah nak ambil kucing tu. Hulur itu ini tak mau juga turun. Sampai luka jugak la ayah aku kena sebab nak ambil kucing tu. Geram jugak suruh turun tak mau(hahaha tau tau dia bukannya faham pun kann), in fact kucing tu panjat lagi tinggi. Ya allahh... Lagi laa. sabar ajela. Suruh turun tapi naik tinggi lagi. Rasanya macam-macam cara dah kitaorang tolong nak bagi kucing tu turun. Tapi dia tak mau turun jugak. 

Then macam give up sat, kami makan la tengahari dulu. Masa makan tu pun aku dok pikiaq pasai kucing tu. Kesian. After selesai semua, jenguk balik kucing tu. Still, up there. Then aku dengan adik aku trying to help the cat. Tak nak mintak tolong lagi kat ayah aku sebab kesian dah sampai luka kan, so we decided on our own. Kitaorang guna buaian jaring tu, hahahaa teruk wehh. End up buaian jaring tu tersangkut kat pagar dawai belakang rumah tu and terpaksa gunting sebab tak boleh cabut. Hahahaha aku rasa macam tak matured gila time tuu. Habis jahanam buaian tu, terus buang. Marah jugak ayah aku sebab buaian tu haha back then okay je. Okay back to the story, to be honest, sampai petang around pukul 5 atau 6 petang rasanya, kucing tu masih kat atas pokok. Kitaorang tak tahu nak buat apa. Resah gila aku dengan keadaan kucing tu. Kalau korang tengok pun aku rasa memang kalau boleh nak je panjat pokok tu tapi bahaya la sebab pokok tu dah agak reput. Kang tak pasal-pasal bertambah pula orang lain yang cedera. 

Ada juga suggest just call je bomba but i dont know why we dont. Lewat petang tu dengan kucing yang tengok macam memang dehydrated je, dengan tekadnya kami call juga bomba. So alhamdulillah, akhirnya selamat juga la kucing tu. Turun je kucing tu, at first bomba tu nak ambil but then aku cakap aku nak. Maybe kerana rasa serba salah yang teramat jadi aku ambil kucing tu. Ahaha. Eh takdelaa tapi aku macam kesian gilaa. Pergi dapur, ambil air, ambil ikan goreng sekor, bagi kucing tu. Nampak la masa dia minum air tu macam orang yang dah berminggu minggu tak minum air. Nampak kehausan yang teramat. Rasa simpati yang amat di dalam hati.

And so then kami ambil la kucing tu menjadi kucing angkat. Ahaha lol kucing angkat. I mean kami jadikan dia macam kucing kami la. bagi makan minum semua. And selalu juga dia mai datang main and dia sangat sangat suka 'bermanja'. Dia suka gigit. Habit dia kot hahaha tak tau la. Saja nak tambah, tahu tak bila bomba datang mai rumah kami kan, jiran semua dok pelik pasai apa bomba mai rumah kami ni. Ada apa kan. Siap anak jiran depan rumah tu datang mai rumah tanya kenapa. Dan kami jawab laa kucing sangkut atas pokok. Depa punya la ingat ada ular ka apa ka, yelaa time tu kan memang kes ular banyak keluar paper kan, yang masa strok haba tu. Keluar balik la abang jiran tu hahaha. Ehh opss sori terlebih panjang hehe. Oh and by the way, nama kucing tu kami bagi dia nama Aaron, Aron? Entah cemana eja tak tahu la tapi Aaron haha. Nama tu adik laki aku yang now dah 8 tahun yang bagi. Tak tahu kenapa dia pilih nama aaron hahahahaa.

So, thats all pasal random kindness kedua aku. I guess ni kira random kindness satu family kot.. haha tapi aku main story tauu so boleh la kann. Hehe takdela gurau ja. Jadi, tak kisah la manusia ke haiwan ke even alam sekitar macam pokok sekali pun, kita kenalah tolong kalau mereka dalam kesusahan. Kita buat baik, ada ganjarannya. Mungkin bukan sekarang, tapi di kemudian hari. Percayalah, setiap kebaikan yang kita lakukan ada hikmah, even kepada haiwan sekali pun. Takkan pernah rugi untuk berbuat kebaikan :)

* * * * *

Cerita 3:

Ehh ada lagi? Hehehe takde laa. habis sudah cerita saya. Jadi sekarang kongsikan pulak kisah anda, tentang random kindness yang pernah korang buat. Jangan ragu ragu, kita kongsikan agar setiap daripada kita boleh ambil iktibar dan sebarkan kebaikan. By the way, aku dah baca semua story depa yang join ni. And I was like, my jaws dropped. They have such that kindness and me? Kena improve lagi ni ceh hehe. And at the same time, I was impressed of them. Their stories were very good that maybe should be shared with others as a lesson for us to learn; that we should be concern to others, because the world is not just a story of yourself, but all of us. Good deed should be practice and be done, in order for us to have a meaningful life.

Btw maaf cerita agak panjang. maaf yee. and tuan ga, kalau ditakdirkan saya menang(cehh macam bajet je hahaha. plis jangan annoy dengan saya hihi), I want rose taffy ! Hee. Thank you tuan ga beri peluang join hehe ;)


**Giveaway ini adalah ditaja sepenuhnya oleh @loveaa.my_ dengan kolaborasi bersama blog www.bajuwarnacoklat.com. Sebarang pertanyaan mengenai produk Shade Dough [Lip Bait] by Hanis Zalikha, cara pembelian secara online atau cod boleh hubungi 013-264 7912**

Instagram: nfarahin97_

Jangan lupa join okay?! Btw, spread the kindness to the world !

^_^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...