Followers

Nuffnang

Pages

2 February 2014

Wish me !! =D


Hai semua!! Tahu tak hari ni hari apa? Cuba la teka.. Haishh, memang la hari ni hari sabtu. Tapi apa yang SPECIALnya hari sabtu ni bersamaan 1 Februari 2014 ni? Tak tahu?? Hmm, takpelah. Biar aku bagitahu. Well, sebenarnya hari ni ialah MY BIRTHDAY !! Itulah yang aku cuba nak katakan. Even maybe macam nothing special yang berlaku hari ni but its okaylah. Okeylah, aku tak naklah bersangka buruk, maybe there's something GONNA BE SPECIAL FOR ME?? Tapi aku tak mengharap. Anyway wish pun cukuplah kan? Hehe. Tapi andai kata ada sesiapa nak bagi aku hadiah, boleh jugak! (ok, act nk post 1/2, but x sempat. hihi.. =P )

Oh ya! Another thing yang aku nak cakap kat sini ialah pasal aku nak pergi BEIJING !! Wow, bestnya! Haha, well this is my first time tau nak pergi another country. Before this percaya atau tak, aku tak pernah naik kapal terbang. Never! But this year, bulan 3 aku akan FLY KE BEIJING, CHINA !! Seronoknya! Nanti InsyaAllah aku akan update blog ni and tunjukkan kat korang gambar aku kat sana. 

MY FIRST PASSPORT! At first, kan orang kat kaunter tu ada tanya, nak berapa tahun. Then my father make it to FIVE YEARS! Pastu, my father said : Manalah tahu nanti dapat belajar oversea. Tengok, betapa tingginya harapan parents aku nak aku belajar kat oversea. Takpe, InsyaAllah, kalau ada rezeki dapatlah study oversea lepas SPM. Aminn.. Doakan aku eh !! 

Sebenarnya at first memang aku happy dapat pergi. But, kadang2 tu aku fikir banyak kali sebab kos agak mahal, which is RM3000 for overall cost. Yeah, memanglah normal. Tapi bagi orang biasa yang tak berapa nak ada banyak duit sangat ni + tak pernah pergi luar negara, bagi aku memang agak mahal la kut. Disebabkan peluang susah nak dapat, so I grab this chance ! Oh, ya! Aku lupa nak bagitahu details pasal benda ni. Okey, so actually aku pergi dengan sekolah. Pergi ke sana sebab kami ada PROGRAM KHIDMAT MASYARAKAT di sana. So, setakat ni yang pergi ke sana 33 pelajar MRSM Gemencheh ( which is my school ) plus 2 orang guru. Kami akan pergi ke sana dari 24-29 Mac 2014, masa tu cuti sekolah tau! Aku pun tak berapa nak ingat sangat tentatif program tu. But, yang aku paling ingat selain buat khidmat masyarakat tu, kami akan pergi ke THE GREAT WALL OF CHINA !! Wah, mesti best kan?

Okey, aku pun macam tak tahu nak bagitahu apa lagi pasal pogram ni. Ahaa! Baru aku ingat. Haa, ni aku nak pasal suhu kat sana ( ceh, penting ke? haha.. ). Setakat apa yang cikgu inform, suhu ramalan kat sana nanti 0-5 degree Celcius. Perghh! Sejuk tuu!! Tapi kalau tak silap aku time tu nak penghujung musim sejuk. maybe dah kurang la kut sejuk. Entahlah, aku kan tak pernah pergi luar negara. Kalau pergi bercuti tu, setakat dalam Malaysia jelah. Haha.

okeylah. sampai sini jelah. Bye! <3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...