Followers

Nuffnang

28 May 2014

JouRneY tO BeiJinG pArT 2 ! ^_^

 
Hai hai !! Ok, rasanya dah lama tak sentuh blog ni... Biasalah, budak SPM ni busy sikit. Hehe.. So, macam tajuk kat atas tu, apa lagi? Walaupun dah agak lama pergi beijing ( tak la lama sangat kut.. hmm), but still boleh diceritakan lagi kan? Aku kisah apa, ni blog aku so suka hati aku la nak cerita ke tak. Kan kan?? Hee... Haa, ni mesti ada yang tak sabar nak tengok gambar. Cehh, bajet je macam ada oarng nak tengok blog ni kann.. Muahaha. dah la  buang masa je, kita tengok gambar la. Mesti bosan baca celoteh aku ni. ~ngehngeh~    >_<  
See? kat Beijing pun ada KFC. Tapi aku tak berani la nak makan, silap2 tak halal. Habislahh..........

Eh, eh! Orang mana pulak ni? Haha.. Hitam bukan ke main lagi. XD

Yang sorang mengurat pakcik tu, lagi sorang jadi penyibuk.. Syira and Fatihah??

Err, ok... Yang ni pulak? Haha, no comment!

Ni apa masalah minah berdua pulak?? Nak join jugak korang cakap dengan dia... hehe

Waa... tangan sapo pulak ni? Guess who??

Amboi, posing habiss... 

Itu kereta api tau! Ingat kotak ke apa? Haha..
Ni kat...... area masjid kut. hehe, x ingat laa.

Ahaa, time ni kami tengah berkumpul sebab Syira nak khatam.. Bestnye dapat khatam kat sini! ^_^

Inilah keadaan or ermm, kata orang reka bentuk dalaman masjid ni la. Soo different! And unique design.

Beyl bersama imam masjid. =) sibuknya nak bergambar..huhu

Amboi Beyl, asyik gambar dia jee.

Menyerahkan sumbangan Al-Quran kepada imam masjid.

Pelajar lelaki yang mengikuti program km beijing

Wahh, kat mana ni?? Well, inilah salah satu tempat di mana jade diproses. It was so unique!

Antara barang2 yang dibuat daripada jade

Haa, cantik tak lukisan ni? Aku pun suka. And for me, this was the most beautiful picture among the others.Oh yeah! Actually kalau tak silap aku yang ini pun dibuat daripada batu jade. Nice, it is??

Fuhh!! Tengok tu, bukan main tinggi lagi.. Dah la tinggi, panjang pulak tu. Kat mana lagi kalau bukan di Great Wall Of China !!


Sapo pulak gambar aku ambik ni??Cehh, konon tak kenal pulak. Muahaha... Syira and Pain laa. banyak betul gambar syira.


Tengok, betapa tinggi and curamnnya tangga tembok ni. Jenuh aku naik. Rasa macam lari merentas desa, tapi merentas desa pun aku tak rasa penat macam naik tangga kat sini. Macam dah longgar skru lutut aku time tu, tunggu tercabut je. Nasib baik okey lagi. Anyway, it was an interesting experiences... (:



Huish, memang kena istighfar banyak2. Tinggi tuu!! Boleh pengsan makk oii.... Nasib baik aku banyak stamina. Muahehehe..

Yay!! Inilah dia juara2 yang berjaya mendaki Tembok Besar! Haha, bajet je lebih.

Tengok kat map tu, panjang kann??

Amoi mana ni?? Okey, ni amoi dari Malaysia tau. Khas dari moncheh! Kehkehkeh... Ni Sofiyah ler..

Haa, nilah dia sutera! tapi belum diproses. Eh, yeke??


Unik tak pokok ni? Beza daripada pokok yang biasa kita tengok..

See? Batu pun pelik je rupanya.. Hehe

Ini pulak bas elektrik kat sana.. Haa, kat Malaysia takdo bendo ni. hoho

This is one of the mosque in Beijing that we most like it (maybe??). Kenape? Erm, ok. Maybe sebab lawa and selesa kut. And plus, kalau pergi tandas kat masjid ni, don't worry fikir nak kena bawak botol air untuk isi air.Hahh?? Why? Sebabb.............. tandas kat sini ada paip air! So, those who come here, you guys can use it comfortably. ^_^

Ni awat pulak kumpul ramai2 ni?? Time ni depa tengah dok sembang2 mesra dengan pak imam masjid. Masalahnya, mana satu pak imamnya? Haa, takpe. Tak nampak, tengok gambar yang seterusnya.

Ni la dia imam masjid tu. Yang putih2 and yang handsome tu, haa itulah dia. Hehe. Yang pegang frame tu la. =)



River Cruise !! Haha, river cruise la sangat.. Naik bot di Summer Palace!!

Eh, eh? Kenapa tiba2 tinggal sikit pulak ek? Ok, actually they were members of Gemilang homeroom which was my homeroom too. So, kalau nak ikutkan homeroom gemilang la yang paling banyak menyumbang peserta khidmat masyarakat ni. Haha, menyumbang orang la kononnya. Hmm, kenal ke siapa ni? (Cehh, perlu ke??) Takpelah, saja aku nak kenalkan. So dari kiri ; Aku la tuu! hehe. Then Fatihah aka Tia, Farhan aka Paan aka Epy, Luqman Hakim (no aka. Haha) , Rais aka cikgu anggun (hehe..), Sofiyah or Ding and lastly is Alifah aka Kak Pah. Well, this would be one of my sweetest memories..


Jalan2 di waktu malam, last night before balik. On the way nak pergi Carrefour Beijing. The saddest part was, bila pagi tu kemas2 nak balik, aku TERTINGGAL COKLAT yang aku beli kat sana!! Aku tak ingat la sama ada Mars or Snikers, tapi memang sayang laa. Dah la harga kalau tak silap aku dalam 10 yuan ke bawah sikit la. Takpelah, saya yakin dan percaya ( cehh, ikut ayat cikgu fauzi pulak.. hehe), mesti ada hikmah di sebalik ni. (:

Panda mana pulak tidur kat airport ni?? Terlepas dari zoo ke apa? Haha, panda sedang kepenatan...

Syira, wake up !!! Eh, nama panda ni Syira ke? Hmm, memang ye pun.. Syira pakai topi panda laa. Comel, comel. 

Okey, habis sudah tayangan perjalanan di Beijing. Have fun? Aku rasa aku je yang have fun. Haha. Whatever laa. So, ini jelah yang aku nak kongsi. And this would be my SWEETEST...... MEMORIES !! And dari KM Beijing ni la, aku kenal seseorang lagi rapat. I mean tak la rapat, tapi aku boleh tengok dia almost every day. Kalau tak, sebelum ni aku just tahu nama, but orangnya aku tak berapa tahu macam mana. Sekarang pun, aku dah boleh cam suara dia. Muahaha... did you trust me? Ikut suka hati korang la nak percaya ke tak. Well, this is my secret. 

Anyway, thanks for spending your time to read my blog. Any comment, just say it. I'm open-minded. ( Err, really? haha.. )

Love from me,

No comments:

Post a Comment

Hey you there ! Allow yourself to comment here. Have some times to click on my ads and follow me too. Heuheu ;)

Thanks a lot to you ! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...