Followers

Nuffnang

28 February 2016

Natura Run For Hope 2016


Natura Run For Hope 2016

Hai! A very good night to you guys. Hope everyone had a day today. Did you? Yeah me also, hopefully huhu. Entry ni dah terbantut berhari-hari dah ni. So today jugalah nak publish hehe, and so for this entry I want to share an event that I'd joined minggu lepas. See, nampak tak betapa tertangguhnya entry ni huhu. Sis busy la hehe. Okay. Siapa yang ada join event ni (tengok title entry) angkat tangan cepatt !! Hehe (*^﹏^*)

Haa so as you seen the title above, that was the name of the event. 'Natura Run For Hope 2016. Solidarity for Diabetes.' Event run ni diadakan di Kompleks Sukan Air Presint 6, Putrajaya. For 2016, event ni telah diadakan pada 21 Februari 2016. Masa, awal pagi. 6.30 am mungkin? Hmm tak sure start hari tu pukul berapa sebab kami datang lambat. Haha. Well, kami which that referred to participants from uitm dengkil. Kami naik bas yang uitm sewa. Lambat tu sebab sendiri la. Datang berkumpul lambat huhu. Tapi bas pun lambat sikit hehe (cehh nak fair jugak). So around 6.45 am to 6.50 am kami mula gerak ke putrajaya. When we arrived, the run had already started. And yeah, of course we're not started the run at the truly beginning line haha.

Okay. So run ni were divided into three categories:

1) 15km Run (RM45) -> Baju (biru), sijil, medal
2) 10km Run (RM35) -> Baju (oren), sijil medal
3) 3km Unity Walk (RM25) -> Baju (hijau), sijil

Itu harga yang dah diturunkan sikit for student uitm. Supposedly tinggi sikit but maybe uitm dah sponsor sikit kot.  Huhu. Mostly ramai amik walk je. Walk and 3km je kan so yeah. Well including me also haha. Tapi aku join walk pun still lari okayy. Nak sihatkan badan asyik mereput je kat uitm tu haaa. Cehh. 

Then after the run, dah sampai penamat dapatlah sijil and makanan minuman free. Weeheee. Kat situ ada juga jual-jual makanan, minuman, tudung, beg apa lagi entah. Aku yang datang berlenggang tetiba balik bawak beg. Heh.(^▽^)  Kat sana pun nice la juga tempat dia. Ada scenery cantik okay la tu. Ada tasik and bangunan yang cantik. Huhu. Dah relaks, rehat semua tu, apa lagi jalanlah ! Ambil gambar kat tempat-tempat yang cantik. Hehe. 

Haaa ni dia geng-geng berlari aku. Hehe. 4 bunga tapi banyak duri haha. Takdela.. 3 of them classmates aku, yang perempuan tu memang all classmates aku la. Cadang nak ambil gambar member kelas yang join run ni alih-alih kawan-kawan housemate roommate semuanyalah twin aku tu bawa masuk sekali. Hmm.. Imaad and Ain yang join 10 km. Yang lain 3km haha. Ohh supposedly one more classmate aku tapi dia merayau la dengan geng dia sendiri. another one lagi dah nak otw balik huhu.


Nahh, 500 m je haha.


Time pepagi lepas habis larian. wuhuuu


Classmate aku jumpa pula gambar ni. Tang mana dia jumpa pun aku tak tahu haha. Ada pulak gambar kitaorang ehehe.

Singgah beli makanan. Lapar.

Dah selesai berjalan ambil gambar-gambar bagai tu, duduklah istirehat huhu. Makan-makan. Minum-minum. Tunggu bas yang supposedly ambil kami pukul 1 but luckily diawalkan ke pukul 11.30 pagi. Nasib baiklah awal juga laa. Kalau tak mereputlah kat situ tak buat pape sampai pukul 1. Hmm. Kawan aku pun dah ada yang balik naik bas lain, naik teksi pun ada haha. Okay okay. Done dah. Cukup la tu. 

So till we meet next again. Nanti kalau ada event macam ni, jom kita join ye! Boleh sihat badan cehh.
Upcoming : Neon Charity Run 2016 (insyaAllah :) )

p/s: nah dah upload nak share gambar dengan korang. saja nak bagi motivate pergi run run macam ni cehh. hehe ( ̄︶ ̄)

No comments:

Post a Comment

Hey you there ! Allow yourself to comment here. Have some times to click on my ads and follow me too. Heuheu ;)

Thanks a lot to you ! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...