Followers

Nuffnang

Pages

22 August 2015

Journey Of F5 To Skytrex



Alhamdulillah, kali ni masih diberi kesempatan nak update blog setelah agak lama aku just perhati dari jauh je. So entry kali ni aku nak share cerita pasal trip. Weeeeheheeee.......... Kalau trip je, mesti happy. Yelah, dapat jalan-jalan kan. Lagi-lagi lepas habis test, terus pergi trip. Memang pehhhh......... Itu namanya memang nak release stres lepas exam. Hahaha. Okey, so actually this trip was a class trip. Memang straight, after test 1 kami one class terus pergi class trip for the next day. Last paper hari jumaat and hari sabtu kami pergi class trip. Oh yeah, we went this class trip with our lovely mentor, Miss Fiza Zazi. The mentor is our lecturer. Lecturer bio pulak tu kannnn. Haha. So class trip kali ni kami pergi ke Skytrex and Ulu Yam. 

Hmmm, maybe ada yang tak tahu what's skytrex. Apa bende la skytrex ni kan. I thought this skytrex ni macam famous la jugak, rupanya tak la sangat pun. Bila aku cakap kat kawan aku, aku pegi skytrex, dia tanya balik aku skytrex tu mende. Skytrex tu macam extreme game la lebih kurang. Nak tahu lagi, please google. Hehe. Takdelah. Klik sini untuk ke laman web skytrex. Skytrex ni ada tiga kategori. Beginner, intermediate and extreme. Aku ambil intermediate je sebab ni first time aku nak main bende skytrex ni. So macam tak berani la nak amik terus yang high level ni, Hehe. Okey, so aku tak nak cakap banyak sangat sebab aku nak letak gambar bebanyak. Hehe. Oh, well. My classmates dah tahu my blog. Hahaha. Before this tak tahu and bila dah tahu, they were happy to see their pictures in my blog. Okey, so takpelah. So my classmates, aku letak gambar bebanyak kat sini okey? Please have fun =)

The day before....

 
Briefing sat before nak pegi esok..

Emmm.. Imaad, class rep as pengarah trip jugak. Hmm dedikasi sungguh uruskan trip. Letih. Sokay, its an awesome trip ! huhu ^^ 

Iman... assistant imaad. Iman, kalau hang baca, nah aku letak sebiji gambar comel hang kat sini.. huhuhuhu =)

Dengar, take noted kayy, nak pergi trip ni.

Okey, masuk next day. Skytrex bohhh....

Emmm, okey. Mana skytrex? Huhu. Maafla, aku malas nak susun gambar. Actually kami pergi skytrex dulu baru pergi taman botani, jalan-jalan around situ. So takpela, tengok gambar ni dulu eh. Ni bendang kat taman botani. Taman botani eh? Hmmm. Yela kot. huhu.
   

Lihatlah bendang yang terbentang luas. Wuuuu.... (emm, okey. bendang fake je pun. tapi lawa okeyy.. huhu) Bendang maii... Kalau ada orang utagha yang rindu bendang, mai ini pun bolehh. Ada suasana bendang juga. huhu. Tapi of course, feel dia macam lain sikit kot.. Entahlah, kampung aku takde bendang so aku pun macam hmmmmm. Okey, bendang... hihi

Bergambar di rumah tengah-tengah bendang. Huhu. Lawaaa. 

Wuuu... Hijauu sungguh bendang. Figura tambahan, orang-orang. Hahaha.

Classmates aku.. Muni and Ina =)

Selfie bendang... Eh, tak. Selfie pondok jee. huhu

Fuhh, semua jejaka keletihan berskytrex.. Duk relaks dulu yee. Hmmm...

Hmmm, okey. Sorang dah pengsan kepenatan berskytrex, Azim dah terbaring dah kat bench tu. Alip memerhati je. huhu

Berwefie depan... Emm, tu aku tak tahu nak panggil apa. haha

Haaa, ni background gambar atas tadi, hehe


Emmm.. these happy girls. Especially muni. Hyperaktif. Haha



  
Singgah makan siang ye kawan-kawan. Semua anak-anak dah kelaparan tahap singa ni lepas main skytrex..


Shuttle bus. Ready ye? Jom pi main skytrex!

Hmm, okey. Grup extreme dah ready.. huhu

Haii, kami grup intermediate pun dah ready.. Ehh, tu tercampur grup beginner sekali. Miss Fiza and Naim. huhu.

Nah, this is one of the challenge in intermediate category. Best wuuu.. Aku suka part challenge yang ada kena gayut tu, Serius best ! Aku rasa macam main buaian. Siapa yang pernah pergi, tahulah kot. Huhu. Tapi ada one part of the challenge yang payah is that part yang kita kena balancekan diri kita. That challenge, kita kena berdiri on the log, then pegang kabel ke tali apa entah yang connected kat log tu. Alaa, senang cerita bentuknya macam buaian kat taman permainan tu, but ni like a log. Tempat pemijaknya is cylindrical. Dah berdiri atas tu, hmmmm. Pandai-pandai survive ye. huhu. But dont worry, Ada abang skytrex tu yang help if have any problem. And, kalau rasa tak boleh buat part tu, you can do the alternative way. Ada satu alternatif lain which is flying fox yang disediakan for those yang rasa tak mampu nak buat yang buaian tu. And I did it that balance.. wuhuuu


Hmm, tinggi, tinggi. Memang tinggi. Tapi aku tak fikir langsung pun pasal ketinggian time tu. Aku macam, hmm. Okey, redah je. haha. 

Nah, aku bagi gambar ni besar sikit. huhu. Challenge yang perlu dilalui oleh golongan intermediate. Hmm, ni pun kena pandai-pandai balance and survive la yee. 

Into the nettt..............

Sample flying fox. Tu yang nampak macam rendah je. Yang real flying fox tinggi lagi laa. And lagi best ! Terasa angin menyejukkan badan.. Flying is the part yang paling seronok cause senang je and best dapat angin. huhu. 

Hmmm... kena panjat tangga ni. Okey je nak panjat cuma, haihhh.. Letih  la nak... Letih panjat tangga tu, tinggi benor. Intermediate je dah tinggi ni, apatah lagi extreme. huhu

Ohhh, yeah! We did it! Wooott, wooott... Hmm. ni group extreme bahh.

Yeahh !! Group extreme dah berjaya melepasi halangan. Good job gais !

Eh, kami yang intermediate pun dah berjaya juga. Huhuhu. So exciting! Alya yang kurang confident at first tu pun dah jadi confident lepas naik benda skytrex ni tauu. Haha. Well done gais! Kipidap!

Uishhh, sungguh semangat depa grup extreme ni lepas habis skytrex. Penat-penat pun tapi seronok. Tu yang jadi hyper-excited.. huhu. Jumping paling menyerlah, Azim and Raziq. Win win.. Hahaha

Our mentor... Miss fiza pun happy and seronok je join this trip. Huhu


Hmmm, okey, Kami grup intermediate simple je bergambar. Haha.

Okey, next place pulak. 

Sampai di ulu yam. Kami stay sini.. huhu


Uishh, seronok sungguh nampak... huhu. Jejaka-jejaka ini, felt the happiness. haha

Uishhh, exco penginapan kita.. huhu

Hmmm... BBQ time. Lapar lapar.. huhu

Okeyy. kita nak masuk next day. Hari ahad sudahhh...

Ready for the activity! 

Ouchhh, hurt doing the split. Angkara dayyy.... Huhu. Mangsa dayana : azim . hahaha
  

Haaa, ni game imaad. Eh yang ni ke? haha, ni rasanya. Game 'pop imaad'. Huhu. Apa-apa jelah namanya. Game ni kita kena letupkan belon pihak lawan. Belon tu kita ikat kat kaki. Hmmm, attacker paling extreme is Haziq. Aku lari bila dia nak letupkan belon aku. Hahaha

Aipp aipp... We were here. Huhu

Grup biru yang kebajetan... Huhuhu. (cehh, macam tak puas hati je grup aku merah tak menang. hahaha)




Ambil gambar sebagai kenangan. Huhu


Last picture.
Okey, last speech.

Thanks my classmates, F5 for this lovely and awesome trip. It was so fun and I really had a great time with you guys. To Imaad, Iman and the others who had done their great job to make sure this trip well planned. To miss Fizah Zazi, also a great appreciation to you for being very sporting as our mentor and we were very happy to know that you had a great time with us along the trip. Azrin, thanks for joining us. And to all of my classmates, thanks for being a good and sporting friends.

Imaad Haziq Azim Raziq Alip Naim Zuzu. Iman Aimuni Aziemah Mimi Sue Sanoh Najua Ina Syifa Alya Amira Syahira Amirah Shakri Mahirah Jue Day Hanis Liza Sarah Anisah Kue Liyana.
Ain, even you're not there with us in this trip, but you're are still the important person in our class. And also Aina, this class will not complete without you. Everyone has their own specialities. So you too. This trip felt like not complete without the presence of both of you.  

We created these moments, and we saved it. Never took it out and save it in your truly deep of your heart. Keep it safe and don't throw it. Love this memories. 
That's all from me =)
 Once again, thank you F5.. 


Pictures credit to : ~Sarah ~Sue ~Mahirah ~Sanoh ~Syifa ~Mira ~Alip



1 comment:

Hey you there ! Allow yourself to comment here. Have some times to click on my ads and follow me too. Heuheu ;)

Thanks a lot to you ! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...