Followers

Nuffnang

25 December 2012

I'm back !!



          Hello, hello ! It's quite a long time I didn't update my blog, isn't it? Haha, I'm sorry. Actually, sekarang ni saya rasa semakin malas nak update. Sorry to say ! =P Anyway, its glad for me can update back my blog.. Wow, dah pandai speaking sekarang eh? Hehe, sikit-sikit je. 

          Kalau nak ditengokkan pada last...............post, rasanya tu dah lama kan? Sekarang pun dah bulan disember, dah lepas PMR pun. So, you want to know my result? Oh, did I really need to tell you? Of course, right? So, the result is...............................

9A's !!!

          Alhamdulillah, praise to Allah. Semuanya atas usaha saya bersama parents, guru-guru, rakan-rakan dan pertolongan daripada Tuhan yang Maha Kuasa. Saya rasa bersyukur sangat-sangat sebab dapat result yang baik. A big applause for me !! Wuhuu!! Syok sendiri pulak... Hmm, mesti ramai daripada anda-anda semua pelajar ting 3 yang bakal ke ting 4 dapat hadiah daripada parents korang kan? Kepada yang dapat tu, bersyukur, okey? Yang tak dapat tu tak apa. Hadiah bukanlah segala-galanya. Yang penting, korang-korang semua kena berusaha untuk exam yang lebih GeMpAk !! Iaitu, SPM! Opss! Actually, bukan korang je.. Saya pun termasuk sekali laa.. Gimik,gimik.. Hehe..

          By the way, say nak cakap sikit la. Hah, dekat lagi, dekat lagi. Dekat lagi muka kat skrin tuu. Hehe, just kidding. Cuma nak bagitahu, yang....Hoho, macam mana nak cakap. Hmm, sebenarnya macam ni. Susah la nak cakap. Actually, segan. =P Tak pe la, just forget it. Hah! Saya cakap ni je la. Ermm, tak tahu macam mana nak start la pulak. Think. think!

          Just want to tell you, yang saya ni suka memendam perasaan seorang diri.. Sometimes, I think its better for me to keep the feelings. Every times I had a feeling that not nice, I'll feel like want cry.. I need someone. But, I don't know to who. And sometimes I didn't want to tell because I think its just a small matter. Ya, maybe for other they thinks its a small matter and it will not bother you. But for me, even it is a small matter, I feel that it like bothering me. Is there someone like me? Hoho,is this me? For real? Hahahahahaha..................................... Dah macam orang gila pulak. Apa korang rasa bila baca entry yang dalam BI ni? Hehe. Korang semua rasa ni feeling yang sebenar ke? Hmm, fikirkan...........

            Wah, dah panjang ke? Oitt! belum lagi laa.. Kalau nak ganti entry yang tak dipostkan untuk beberapa bulan, FUHH !! Tak sempat la sayang oii! Ish3, memang tak sempat! Kebulur saya dibuatnya semata-mata nak post kan entry untuk bulan-bulan lepas tuu. 

          Nanti, bila dah naik form 4, mesti rasa rindu time masa form 1-3. Confirm! Definitely! Yelah, sayang kawan katakan. Sama-samalah kita semua berdoa agar UkHuwAh yang terbina akan sentiasa kUkuH ... Insya-Allah. Oh ya! There's one more thing. Sekarang ni, kan banyak cerita pasal Gaza n Palestin. Kasihan bila melihat keadaan mereka. Ditindas, dizalimi, dibom dan banyak lagi 'di' lah. Kanak-kanak yang tidak berdosa menjadi mangsa. Dan saya masih bersyukur kerana masih ada insan yang merupakan rakyat Malaysia yang sanggup ke sana semata-mata hanya untuk membantu saudara seagama kita yang dizalimi. Semoga Allah membalas kebaikan dan keikhlasan mereka dalam membuat amal kebajikan. Marilah kita bersama-sama sedekahkan sekalung Al-Fatihah buat mereka, insan segama kita yang dizalimi.. Al-Fatihah.

           Alhamdulillah, terima kasih kepada anda yang sudi membaca entry saya pada kali ini. Thank you very much! Kamsamnida ! Arigato gozaimas ! Xie xie ! Shukran ya antum wa antunna ! 

See you next time ! ^_^




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...