Followers

Nuffnang

25 January 2016

Sekadar Review / Promote :)


بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah, hari ni Allah bagi aku kesempatan nak update sikit blog ni. Okey, hari ni tak ada nak cerita sangat pun. Cuma sekadar like a review la lebih kurang. Review pasal apa? Nak tahu apa dia, haaa follow dulu blog ni huhu.

Dah follow? Good and thanks :) Tak mau follow pun takpe, tak mau marah pun. So actually this review ni saya sendiri yang nak buat, not coming from mana-mana pihak. Haa tak pun senang cerita ni macam nak promote la. Hehe.
First thing yang saya nak promote is buku 'Sedetik.doc'. Buku ni adalah hasil nukilan 50 penulis-penulis yang kali pertamanya ingin menyampaikan sesuatu kepada pembaca melalui penulisan yang of course la bermanfaat kan. Tapi pre-order eh huhu. Why promote this book? Well truthfully saya nak promote buku yang mempunyai nukilan hasil karya sahabat saya, Hana. Hehe. She's very talented and I'm envious of her. So nak tahu apa yang menarik pasal buku ni, cepat-cepat la beli sebelum habis! Murah je, tak mahal hehe ^_^


Second thing pula ialah Magic Jelly. Haa apa kebenda pula ni? Maybe ada yang pernah dengar, ada yang belum. Magic Jelly ni sebenarnya adalah like a jelly (haha tak tipu okeyy) yang diperkaya dengan aloe vera. As you guys know aloe vera ni banyak manfaatnya kan? Mostly for kulit la selalunya yang kita dengar kan. Magic Jelly ni boleh digunakan at any time any rate anywhere (external je eh) and banyak lagi any la. 

For me, memang saya guna produk ni sebab saya suka hehe. Tak melekit, best bila pakai and easy to carry to anywhere. Yang ada masalah kulit tu pun boleh guna like eczema, jerawat, kudis-kudis ( eh yeke? Hehe ) and untuk rambut pun boleh. Kira macam 1001 kegunaan la. Nak bagi kurang kelemumur pun InsyaAllah boleh. Sapu je kat kulit kepala tu. And boleh juga kalau ada yang nak bulu mata lebat and melentik, pakai je magic jelly ni dah dapat hasil. Tapi kena konsisten la dear baru nampak hasil :D Plus, nak hasil yang baik kena bersabar and konsisten guna produk ni. 

Magic jelly ni adalah antara produk yang menggunakan bahan-bahan asli neutral dan selamat. Hehe. Thats why la mungkin ada yang kesannya lambat and ada juga kesannya cepat. Yang penting konsisten and bersabar huhu. Oh and one more thing, anyone boleh guna magic jelly ni. Lelaki, perempuan, baby pun boleh :D Banyak dah testimoni yang berjaya termasuklah saya. Positive feedback saya bagi ni hehe.

So mana nak beli? Haaa, klik sini atau pergi je Instagram @loveramalaysia . Nak tahu harga? Pun pergi la antara both tu eh hehe. Selain magic jelly, ada juga Magic Lovera Complete Cleanser. Nak tahu lebih lanjut, please go to the site I mention earlier okay? Jangan tunggu lama-lama, beli cepat hehe. 


So, cukuplah untuk review / promote kali ni. Saja nak buat promote ni sebab kebosanan kot haha. Sambil-sambil tu mana tahu nanti ramai jengah blog ni ;P Btw, for your information this is saja-saja promoting / reviewing oleh saya sendiri. Kalau anda yang nak saya review / promote apa-apa InsyaAllah saya cuba. Ini sekadar suka-suka dan nak berkongsi apa yang saya guna kepada kalian hehe. 
Thanks anyway for reading and those who are following me ^_^


2 comments:

  1. ahaa magic jelly ni mmg bagus! :D byk dh bc review hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh yeahh ! mmg bgus pun magic jelly ni. Everyone boleh pkai ;)

      Delete

Hey you there ! Allow yourself to comment here. Have some times to click on my ads and follow me too. Heuheu ;)

Thanks a lot to you ! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...