Followers

Nuffnang

Pages

1 April 2016

Feed The Homeless ( C.A.R.E )


Charity and Relief Effort (C.A.R.E)

Feed the homeless 🍛🍛🍛
Date: 7 May 2016
Day: Saturday night
Venue: Area Masjid Jamek/Masjid Negara

(وَأَنْفِقُوا مِنْ مَا رَزَقْنَاكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ فَيَقُولَ رَبِّ لَوْلَا أَخَّرْتَنِي إِلَىٰ أَجَلٍ قَرِيبٍ فَأَصَّدَّقَ وَأَكُنْ مِنَ الصَّالِحِينَ)

Dan belanjakanlah (dermakanlah) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum seseorang dari kamu sampai ajal maut kepadanya, (kalau tidak) maka ia (pada saat itu) akan merayu dengan katanya: " Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku - ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh ".
(Al-Munafiqun 10)

إذا مات ابن آدم انقطع عمله إلا من ثلاث: صدقة جارية، أو علم ينتفع به، أو ولد صالح يدعو له

Apabila mati seseorang anak Adam itu maka terputuslah segala bekalan amalannya kecuali tiga perkara: sedakah jariah, ilmu yang bermanfaat dan doa daripada anak yang soleh.

📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
InsyaAllah kami akan menganjurkan sebuah program yang dinamakan "Feed the homeless". Sehubungan dengan itu, kami ingin memohon sumbangan seikhlas hati daripada pihak tuan/puan/saudara/saudari bagi menjayakan program ini.

Sumbangan boleh dibuat melalui account bank:-
07-034-02-462365-4
Luqman Hakim bin Ramli
Bank Islam Malaysia Berhad

Sebarang maklumat boleh hubungi nombor yang tertera:-
019-3174179-(Zam)
012-5845807-(Luqman)
010-8819717-(Aiman)
019-3991769-(Suffian)

"We make a LIVING by what we GET, but we make a LIFE by what we GIVE"P/s: saya tolong member. As additional info, founder ngo ini adalah sahabat saya sendiri. ^_^  Kalau berminat nak beri sumbangan bolehlah pm no di atas ye. Semoga Allah merahmati kita semua :)


No comments:

Post a Comment

Hey you there ! Allow yourself to comment here. Have some times to click on my ads and follow me too. Heuheu ;)

Thanks a lot to you ! ♥

Newer Post