Followers

Nuffnang

Pages

9 October 2016

Hari Sukan Negara 2016


Hello gaiss ! Haa tahu kan tadi ada hari sukan negara.. Siapa join angkat tangan sikittt !! Hehe. I join tauu cehh. But before that, aku nak cakap hari sebelumnya tu. So hari jumaat malam tu kami ada Forum Bicara Hijrah Ummah, kira macam sempena maal hijrah gitu. Ada panel daripada Naib Presiden MAPIM, Tn Hj Abdul Aziz Abu Bakar dan juga Yatt Hamzah. Hehe. Dalam forum ni, kita more kepada tentang isu Syria, Gaza, yang pasal misi kemanusian ni la.
  



Okay now we go to the Hari Sukan Negara ! Yeayy ! Hari Sukan Negara daerah Kuala Selangor (ni untuk daerah sini ja, bukan kat putrajaya okayy) ini telah diadakan pada 8 Oktober 2016 di UiTM Puncak Alam, anjuran Pejabat Belia dan Sukan Daerah Kuala Selangor yang bermula seawal 7 pagi untuk pendaftaran. Siapa yang daftar awal dapatlah baju tauu. Dan malangnya, aku tak dapat huhuu. Sedih betul. So banyak jugak la aktiviti yang ada. Dan aku pun tak mau cakap bebanyak, let the pictures talk okay. Hehehee.


Persembahan menyambut kehadiran perasmi.

Hari Sukan Negara daerah Kuala Selangor telah dirasmikan oleh Ybhg. Prof. Dr Hj Zaini Abdullah, Timbalan Naib Canselor (Jaringan Industri, Masyarakat & Alumni), Universiti Teknologi Mara. Wakil Dun Kuala Selangor (if I'm not mistaken) pun ada juga datang ;) Dan ku berharap kj datang sebenarnyaa haha. kbai~

Gimik pelancaran by the drone. 


Demo silat cekak hanafi.

Painting banner #HariSukanNegara

#HariSukanNegara

Sekarang kita tengok aktiviti yang ada pulak !

Wall climbing.

Memanah. Maaf la ambil dari jauh ja huhuu.

Ada juga gusti lengan beb !


Photobooth gaiss..

Guess what is this?

A gym?

Its Aqua Fitness gaiss !

Paintball. Target shooter.

Camping pun hadoo...

Demo tempur tanpa senjata.
  
And..........



Muay Thai gaiss !


This one the master and the girl. Ni warm up ja.

Warm up. I like yang kiri tu hahaha. Kbai~ btw maaf pandangannya tu kena jaga-jaga sikit ye huhuhuu

Ni kategori hyperweight, boxing. Oh tapi all these more to get the points okayy..

Kategori heavy weight. Yeayy my team menang ! cehh perasan jaa hahahaa


Heyy dah final dah nii. So itu saja untuk kali ni. See you in the next entry okay. Nah, I belanja gambar balloonssss terbang  ;)




#HariSukanNegara


* * * * * *


"Allah-lah yang menjadikan bumi untukmu sebagai tempat menetap dan langit sebagai atap, dan membentukmu lalu memperindah rupamu serta memberimu rezeki dari yang baik-baik. Demikianlah Allah, Tuhanmu, Mahasuci Allah, Tuhan  seluruh alam."
(alghafir, 40:64)



2 comments:

  1. meriahnyaaa!! First time tengok aqua fitness. Mesti best sebab sejuk je berendam dalam tu. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaannnn macam seronok sejuk je aqua fitness tuu. Tapi saya tak join la masuk dlm tu hahaha. usha gitu jaa ><

      Delete

Hey you there ! Allow yourself to comment here. Have some times to click on my ads and follow me too. Heuheu ;)

Thanks a lot to you ! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...