Followers

Nuffnang

Pages

1 May 2018

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2018 (PBAKL18)


Hi dears!

How's your day? Harap baik-baik saja la ye. Anyway, siapa dah pergi Pesta Buku kat PWTC??!!

πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹

Yeayy hahaha. Siapa yang belum pergi, sila la pergi ye hehe. Meh sini sis bagitahu details sikit untuk yang nak pergi tu.

Image result for pbakl 2018

Event: PBAKL 2018
Tarikh: 27 April - 6 Mei 2018
Tempat: PWTC, Kuala Lumpur


So, kali ni macam biasa la aku nak cerita pasal PBAKL 2018 ni ha. But unfortunately, kali ni punya pesta buku quite sad la. I mean, pesta buku tu okay je, aku ni je yang masih sob sob je. Okay abaikan nanti aku cerita haha.

Jadinya kali ni punya pesta buku memang macam biasa la, meriah, ramai. Cuma kisah kali ni aku rasa macam banyak unfortunate je. Haha lol. 

Okay, so aku tak beli banyak buku je pbakl kali ni. Just two. YE WEH DUA JEE....
Eh lupa pulak, Tambah lagi dua hahaha (beli untuk adik, so ni memang tak pernah masuk list. so like, insignificant. lol)

Ini yang bagi aku, antara buku yang WAJIB BELI ! Wajib bagi aku la, boleh juga untuk korang. Buku apa?

Ni diaaa..

Buku IMPIAN JALANAN dan EMPAYAR HIKAYAT PUTERA TANPA NAMA 
Karya TEME ABDULLAH.

Impian Jalanan by Teme Abdullah.

Empayar by Teme Abdullah.

(I love the book cover! Teme's ideas and imagination are so amazing!)


Ini serius masuk list first punya. Disebabkan I was like so excited gila nak dapat sign Teme kat buku, so aku beli yang pre-order punya.

Tapi nak jadi punya cerita... Okay, follower Teme confirm tahu la yang Sabtu lepas ada Meet & Greet dengan Teme. As you know, Teme ni anonymous person. So like, bila ada meet and greet ni, memang semua peminat follower dia datang la dari serata dunia hari sabtu tu. First time public appearance kot. Siap bodyguards jaga gaiss sebab nak jaga ke'anonymous'an dia. Well, tu semua Iman Publication yang offer tau gais!

Tapi sayang.... I was like sooo sad. A little bit regretful, honestly. Sebabnya aku tak pergi pun Sabtu tu 😭😭😭

I want to cry. Sob sob.

Ah, aku rasa nak cerita or cakap pasal benda ni pun macam tak boleh, sebab aku masih ada rasa jealous, menyesal, sedih, semua la! (belum move on lagi haha). Jealous sebab depa dapat jumpa teme face-to-face weh. Aku ni tengok dari Instagram je mampu sebab aku balik melaka jumaat tu. 😒

Aku pergi jugak la pbakl tu tapi hari jumaat, which is the first day. So like after pick up buku kombo teme tu aku terus balik rumah la. Well, a bit sesalan di situ (I could just go back on saturday but I don't because we had kenduri that night) tapi ku cuba pujuk diri, mungkin ada hikmah. Hmm.

Sorry gais, sebab aku ni maybe you can say like, erm... peminat tegar Teme kot. Hahaha, that's what my friend called me sebab aku jealous gila dia dapat pergi M&G Teme hari tu (walaupun dia kena beratur panjang gila time m&g tu, but I pun sanggup kot! hehe). Dah la dapat selfie dengan dia, pastu dapat sign dia, plus kad business Teme. Apa nii?! πŸ˜’ 

Haha okay maaf atas ketegaran I sebagai peminat Teme lol. Yela, first time kot dia buat public appearance as anonymous (yes, he still covered his face with mask and sunglasses).

Oh yeah, he looked very smart and stylo gitu! Korang boleh search je kat IG or Twitter on hashtag #TemeAbdullah #itsteme #teme dan seangkatannya la. 

Alhamdulillah, dapat la jugak signature Teme. Satu-satunya buku yang sign teme. I have all the 4 books of teme, and this is the only one yang ada sign. #grateful la jugak hehe. Thank you Teme for staying all the night just to sign your books 😊

(Oh, this one is the pre-order books. So most of all the Teme pre-order books have Teme's sign on it)

Okay sudah la ye berteme teme ni. Anyway, you guys yang still belum pergi PBAKL18 ni, haa cepat-cepat nahh! Sampai ahad ni je tau.

Macam-macam buku ada. Buku yang baru release pun ada tau! Macam buku kombo teme (hehe), Kerna Syurga Bukan Percuma 3 (dah ada yang ketiga dah wehh. tapi time aku pergi takde lagi, 2/3 mei kot baru keluar), komik Dx (dx refer to diagnosis. By Muharikah and partnered with some doctors).

 Tu jela kot aku tahu haha. Tak sempat explore sangat pun hari tu sebab pergi sekejap je. Oh haa yang tengok drama Mr Grey, hari tu pun ada sesi m&g dengan pelakon mr grey tau! Hari tu la hehe.

Nah kata-kata dari Iman Publication. hihi.

I think that's all for today. Jangan lupa menyinggah okay?!


EHHH!

Wait, lupa nak habaq mai. Haa Big Bad Wolf pun la ni tengah berlangsung tau! Alaa pesta buku jugak la, tapi hat ni murah sikit la. Details nya:

Image result for bbw melaka 2018

Event: Big Bad Wolf (BBW)
Date: 27 April - 6 Mei 2018
Venue: MITC Melaka

Murah gila yang oii! Pergi ramai-ramai nahh! Aku pun dah pergi, almost RM100 jugak aku dengan siblings aku rembat buku! (Takleh rembat banyak nanti broken haha).

Okay, bye gais! See you guys in the next entry! 😎

4 comments:

  1. sha duk nak beli nak beli takbeli beli jugak buku teme ni πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha takpe sha boleh beli dengan iman publications, rasanya still harga kombo tu. dapat kad business teme lagi (yang ain nak sangattt tapi tak dapat haha). tak pun tunggu masuk bookstores la hehe

      Delete
  2. Dah rancang baik punya tapi tak berjaya pergi.. huhuhu.. Rezeki tak ada tahun nie nak ke PBAKL..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpee.. insyallah ada rezeki lain kali. ain pun pergi kejap je just nk pick up buku teme :)

      Delete

Hey you there ! Allow yourself to comment here. Have some times to click on my ads and follow me too. Heuheu ;)

Thanks a lot to you ! ♥

Newer Post