Followers

Nuffnang

Pages

6 March 2015

Result SPM ?


Alhamdulillah, sempat juga tangan ni menaip nak update blog aku ni. Haa, as you guys know SPM result sudah pun keluar. Maaflah lambat pula aku update pasal result aku padahal dah berapa hari dah ni. Huhu. Terketar-ketar gigit jari risau bebenor.. Fuhh, kalau korang nak tahu, sepanjang perjalanan aku dari melaka ke sekolah aku that is MRSM Gemencheh about 1 hour, dup dap dup dap laju je jantung aku ni. *Kecut perut tak sedap badan pening nak muntah* semua benda macam-macam aku rasa nak ambil result pagi tu. Bukan dari on the way je, dari rumah and malam sebelumnya lagi aku dah rasa. Cuma pagi tu jela lagi terasa.. Haha, cuak punya pasal.

Dah sampai sekolah tu punyalah HAPPY + CUAK ! Happy sebab dapatlah aku jumpa balik all my beloved friends. Yelah, duduk asrama dulu kengkawan semua berlainan negeri. Bila dah habis belajar, mula la berjauhan. Contact pakai phone jela, pakai whatsapp. Hihi. Cuak, pasal result la. Ohh, ya! Haha, cakap je lebih. Mestilah nak tahu result aku berapa kan? Jeng jeng! Fuhh, *dupdap* je jantung ye.. Alhamdulillah, result aku baik la. Hampir-hampir...... saja.

Taraaa!! Wuu... Haha. Alhamdulillah, syukur kepada Allah sebab mengurniakan result yang baik for me. 10A 1B or more specific 5A+ 2A 3A- 1B+. Overall subjek yang aku ambil 11. Kat sekolah aku yang dapat straight A 23 orang. Paling tinggi yang dapat straight A tu dia dapat 9A+. Tapi overall sekolah aku rasanya semua lulus. 

Alhamdulillah, berkat *usaha_doa_tawakal* aku berjaya jugak. Terima kasih jugak kepada awak-awak semua yang turut mendoakan kejayaan saya, sekiranya ada laa. So lepas ni kena cepat-cepat la! Cepat-cepat kita-kita ni yang baru je lepas dapat result apply la mana-mana universiti yang kita nak study and scholarship pada yang sesiapa yang nak la. Eh, ada ke sesiapa yang tak nak? Mostly mestilah semua orang nak, including me. Hmm, then kita kena decide nak ambil course apa and nak jadi apa. Fuhh, aku sendiri tak begitu sure....... So, apa-apa pun keputusan jangan lupa buat solat istikharah yee. Minta petunjuk supaya Allah tunjukkan andainya pilihan kita tu adalah yang terbaik agar hati kita ni lebih yakin dengan keputusan yang kita nak ambil.

Haa, jangan nanti dah masuk universiti tetibe je ehhh nak tukar course. Pehal?? Ahh, sudah. Tak minat la, susah la, tension la, macam-macam alasan kau bagi. That's why kita kena buat keputusan yang betul so that kita takkan menyesal di kemudian hari. Ambil la yang korang minat and yang you guys think you can belajar bidang tu dengan baik. InsyaAllah...
Aku cakap ni pun untuk peringatan aku jugak. So these are some of the link yang maybe korang berminat nak bukak. 

» nak tahu bidang apa yang sesuai dengan keputusan anda?
semaksyarat.info
» www.moe.gov.my/v/pemberitahuan-view?page=1&id=4673
»medicmesir.blogspot.com/2015/03/permohonan-program-perubatan-sesi-2015.html?m=1
» http://upu.moe.gov.my
» https://www.facebook.com/pages/Kemasukan-BPKP-JPT-FB-rasmi-UPU/646433295426674
» http://www.politeknik.edu.my
» https://online.moe.gov.my/upu/vteilka/fepanduan
» http://eikbn.gov.my/sistemonlineikbn/page1.php
» http://www.unikl.edu.my/web/admission/
Senarai IKBN
» http://www.kbs.gov.my/index.php/my/2014-02-27-08-44-57/portal-rasmi-iktbn-ikbn
» Permohonan ke Jabatan Tenaga Manusia
http://www.kbs.gov.my/index.php/my/2014-02-27-08-44-57/portal-rasmi-iktbn-ikbn
» Info permohonan CIAST
- http://www.ciast.gov.my/v3/index.php/perkhidmatan/orang-awam-pelajar
» Borang online CIAST
http://aplikasi.ciast.gov.my/vto/daftarmasuk.php?sesi::2015//
» Panduan kemasukkan KOLEJ KOMUNITI
http://www.jpkk.edu.my/jpkk/index.php/bahan-media/makluman/569-buku-panduan-kemasukan-pelajar-baharu-2015.html
» Borang Online ke KOLEJ KOMUNITI
http://online.jpkk.edu.my/eborangkk/default_xie.asp
» Info program latihan Kementerian Pertanian
http://www.moa.gov.my/program-latihan-kemahiran-pertanian-kebangsaan
» Info MARA
http://www.ekemahiran.edu.my
» Borang ONLINE MARA
http://apponline.mara.gov.my/spupim
» Info latihan SEPARA PERUBATAN KKM
http://www.spa.gov.my/Portal/dded/LatihanSeparaPerubatan
» Borang online latihan SEPARA PERUBATAN KKM
http://putra6.spa.gov.my/spa8new/login.jsp
SENARAI UNIVERSITI
UNISZA = https://www.unisza.edu.my
UMK = www.umk.edu.my
UNIMAS = http://www.unimas.my
USM = http://www.usm.my
UIAM = http://www.iium.edu.my
UMP = http://www.ump.edu.my
UPM = http://www.upm.my
UTEM = http://www.utem.edu.my
UITM = http://www.uitm.edu.my
UMS = http://www.ums.edu.my
UPNM = http://www.upnm.edu.my
UTHM = http://www.uthm.edu.my
UKM = http://www.ukm.my
UMT = http://www.umt.edu.my
UPSI = http://www.upsi.edu.my
UTM = http://www.utm.my
UM = http://www.um.edu.my
UNIMAP = http://www.unimap.edu.my
USIM = http://www.usim.edu.my
UUM = http://www.uum.edu.my
MMU = www.mmu.edu.my
OUM = www.oum.edu.my
✔ KURSUS PANTAS = http://www.islam.gov.my/en/node/46735
❌ Akademi FANTASIA = jangan nak ngada-ngada
 » www.trscholarships.org/index.php/en/haberler/554-2014-turkiye-scholarships-postgraduate-programme-applications

Okeylah, ini sajalah. First of all, aku nak minta maaf sangat-sangat kalau link ni salah ke, aku ada salah bagi info or anything la. Mostly aku copy paste je balik apa yang kawan-kawan aku bagi. Harapnya itu adalah link yang betul la ye. Kalau salah, wallahua'alam. So, harap to you guys yang dah dapat result tu buatlah keputusan sebaik mungkin. Anyway, thanks for reading my blog. 

6 comments:

  1. wah, tahniah!! cemerlang nya result..

    ReplyDelete
  2. wahhh thniah . result cantik . tak macam shahril .

    ReplyDelete
  3. Wah cantik sgt tu result . terbaik , buat keputusan y terbaik untuk masa depan ye :)

    salam singgah yang :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. terima kasih. Kalau rasa nk share result sila kan. Jgn rasa malu dgn result yg kita dapat. Seteruk atau sebaik mana pasti ada hikmah. ^^

    ReplyDelete

Hey you there ! Allow yourself to comment here. Have some times to click on my ads and follow me too. Heuheu ;)

Thanks a lot to you ! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...